A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

BEMUTATÓ: 2020. szeptember 26., 20:30 óra Bethlen Téri Színház
A MONOTÁNC Fesztivál keretében

Feledi János először hív meg külsős alkotót a Feledi Projectbe. Nem titkolt célja, hogy olyan hazai alkotókkal dolgozzon együtt, akik kicsit más mozgás vagy színházi világot képviselnek, ezáltal alkotó és előadó kreatívan tudja inspirálni egymást és új impulzusok szülessenek. Feledi János személyére és alkatára készülő szóló, Gergye Krisztián Levitáció című előadásának pandant darabja. A két monotánc, Levitáció, Gravitáció önmagában is működő, önálló alkotás.

A premier a Monotánc fesztivál keretében, egy estén belül kerül bemutatásra 2020. szeptember 26-án a Bethlen Téri Színházban, mely egymásra reflektálva, egymás kontextusát is megteremtik.

A gravitáció, mint emocionális és fizikai jelenség kerül terítékre, színpadra emelve a kiszolgáltatott ember archetípusát. A gravitáció, egyfajta vágyteljesítő szóló, egy groteszk táncelőadás, amely a gravitáció legyőzésére törekvő ember tragikus szerencsétlenkedésének, önirónikus megfogalmazása. Tekinthető paródiának, illetve a földtől elrugaszkodás képtelenségébe való beletörődésnek, mert amíg az elrugaszkodás, a szárnyalás, az elszállás iránti vágyunk létezik, akár a legnyomorultabb élethelyzetekbe is belesodorva magunkat élünk, addig megadni magunkat a gravitációnak, maga a halál, a földbe olvadás békéje.

feledigravitacio
Fotó: Herbst Rudolf

 

GRAVITÁCIÓ
Alkotó: Gergye Krisztián
Előadó: Feledi János
Jelmez: Henez Mariann, Matisz Gábor

Az előadó a Magyar Művészeti Akadémia Művészeti Ösztöndíjprogramjának ösztöndíjasa.