A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

Tucatnyi ingyenes tánc- és mozgásművészeti minielőadással, gyermekprogrammal, performanszokkal és táncházzal várja az érdeklődőket október 17-én 10.30-tól a Nemzeti Táncszínház.

Az egész napos esemény résztvevői betekinthetnek kortárs és modern tánctechnikákba, megnézhetnek egy jelesített magyar nyelvvel feldolgozott inspirációt, a Várkonyi Csibészek zenekar Lekapcsolom a villanyt című gyönyörű dalára, de akár ki is próbálhatják magukat az ír tánc és az amerikai sztepptánc területén is. A szervezők különleges, nyomot hagyó párkapcsolati társasjátékra is hívják a közönséget, ahol a tánc mellett a festészet is fontos szerepet kap majd.
A program rendhagyó helyszíneként a 6 hektáros Millenárist választották, ahol a művészek betáncolják az egész teret, így Közép-Európa legnagyobb, háromdimenziós függőkertje is táncparketté válik majd, ahol egy interaktív, tér-specifikus, improvizatív előadással varázsolják el a nézőket.
A különleges kortárs performanszok mellett a közönség-kedvenc flamenco, a szenvedélyes tangó és a vérpezsdítő magyar néptánc is színesíti a programot. Mindezeken felül a legkisebbeket egy indiai textilmesére invitálják, és a különlegességek iránt érdeklődők pedig egy a természet hangjai által inspirált szólót láthatnak Budapest legmodernebb pihenőparkjában. A nap két házigazdája Stohl Luca, táncművész és Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója lesz.

tancaparkban

COVID19 TÁJÉKOZTATÁS
A Nemzeti Táncszínház fokozattan figyel a járványügyi előírások betartására, ám jelen helyzetben a látogatók együttműködése is elengedhetetlen a biztonságos és sikeres esemény lebonyolításához.
A Táncszínház épületébe csak lázmérés után lehet belépni, kézi hőmérővel mérik az érkezők testhőmérsékletét. A Táncszínház épületének teljes területén kötelező maszkot viselni.
Szabadtéri programok esetén, arra kérik a nézőket, hogy szabadtéren is tartsák egymástól a 1,5 méteres távolságot, illetve lehetőség szerint viseljenek maszkot.

A Köszönjük, Magyarország! programról

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma „Köszönjük, Magyarország!” címmel hirdetett programot az előadó-művészeti szféra támogatására. A program kettős célt szolgált: egyrészt, hogy a járványhelyzetből adódó nehézségek ellenére a művésztársadalom alkotó képviselői bevételi forráshoz jussanak, másrészt, hogy a veszélyhelyzet elmúltával a közönséget kulturális szolgáltatásokkal, programokkal lássa el.
A Nemzeti Táncszínház a független táncművészek programjának megszervezésére kapott lehetőséget. Az intézmény a kialakult helyzetben fontosnak tartja, hogy Magyarország minden szegletébe eljuthassanak a táncesemények, ezért elsősorban vidéki helyszíneken, kultúrházakban, könyvtárakban megszervezett közösségi, előadóművészeti és oktatói programok létrehozására biztatják a független táncművészeket.