A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

Philip Glass zenére készül Feledi János premierje Metamorfózis címmel. Philip Glass azonos című zongorára íródott művére készít új előadást Feledi János a Feledi Project művészeti vezetője. A társadalmunk, létünk átváltozásáról szóló produkciót 2020. november 3-án mutatják be a Nemzeti Táncszínházban.

feledi meta

A METAMORFÓZIS Kafka novelláján alapuló mű, amely egy drámaian, abszurd, valóságos világot ábrázol. Az emberiség visszatér a kezdeti állati létükhöz, mely az ember előtti világot képviselik. Az ember igazi mivoltát a féreglét, állatiasság jelképezi. Az ember is és világunk is más állapot felé tart, s ha nem változtatunk akkor egy groteszk, radikális világban találjuk magunkat. Váratlan és egyben végzetszerű, megpecsételi az emberiség sorsát. Az ember saját maga ellensége és mindenkiben ott van a groteszkség, a torzulás.

A belső állattá változás metaforikus, nem emberhez méltóan élés, állatként tud csak teljesebb ösztönös ember lenni, kérdés ez hová vezethet?....

Az előadás a társadalom és annak elkorcsosulása, torzulása, átalakulásának konfliktusára épül. Lázadásnak is vehetjük, amely a sors ellen irányul. Az átváltozás végeredményben teljes elidegenedés a világtól.

Az előadás zenéje PHILIP GLASS azonos című műve, zongorán közreműködik Tóth Marianna.

Philip Glassra általában úgy tekintenek, mint aki szélesebb körben is megismertette a művészi zenét. Gyakran zenéjét minimalistaként határozzák meg, bár ő maga a színházi zene megnevezést részesíti előnyben.

Az előadásban a Feledi Project művészei mellett több új tapasztalt és fiatal táncművész lesz látható. Takács Zsófia, Jurák Bettina, Safranka-Peti Zsófia, Wéninger Dalma, Philip Noém, Hoffmann Luca és Kiss Rebeka.

 

BEMUTATÓ:  2020. november 3. Nemzeti Táncszínház

Zene: Philip Glass, a Dunvagen Music Publishers Inc. Engedélyével

Zongorista: Tóth Mariann
Színpadkép, látvány: Minorics Krisztián
Jelmez: Henez Mariann

Rendező-koreográfus: Feledi János Harangozó-díjas

Az alkotó a Magyar Művészeti Akadémia Művészeti Ösztöndíjprogramjának ösztöndíjasa.

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Magyar Művészeti Akadémia, Chempharma Kft
Produkciós partner: Pro Progressione
Fotó: Marosi Viktor