A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

Online közvetítés: 2021. január 30. 20:00 óra

Rendhagyó online előadással, videó-performansszal készül az ARTUS. Most élőben embereknek nem játszhatunk, így ez alkalommal egy élő ponty tekintheti meg az előadást. Az Állati néző egy valódi, élő, színpadi előadás performansz változata, zenével, tánccal, fényekkel, vetítéssel. A videó-performansz alapjául a Szél kapuja és a MINDEN (is) előadásaink átdolgozott jelenetei, képei szolgálnak.

ponty


„Egy erdei séta, a madarak hangja, az állatok jelenléte, a természet jó hatással van ránk. Ha szépen beszélsz vagy énekelsz egy növénynek, vagy állatnak, az láthatóan jó hatással van rá. Úgy tűnik ez kölcsönös. Nemigazán értjük egymást, mégis jó együtt. A zenét, a táncot sem értjük, értelmezzük, egyszerűen csak élvezzük, mert örömet ad. A hang, a kép, a mozdulat értelmezés nélkül is hat. Mindenkire hat, aki él, emberre, növényre, állatra.

A pandémiát nem büntetésként fogjuk fel, annak ellenére, hogy nagyon sok nehézséget és fájdalmat okoz. Minden betegség reakció az életmódunkra. Kíméletlenül jelez, tanít és motivál, hogy változtassunk. Emberi és művészi hozzáállásunk, hogy a jelen helyzetet ne csak elszenvedjük, hanem tanuljunk belőle és segítségével szellemi értéket hozzunk létre." Goda Gábor

A ponty nézőpontjából felvett és annak reakcióival gazdagított performansz felvételét 2021. január 30-án 20 órakor nézhetitek meg online közvetítésben a YouTube és Facebook csatornánkon.

artusponty
Grafika: Forrai Ferenc

Szereplők: Bakó Tamás, Izsák Szilvia, Mayer Zita, Mikó Dávid, Mózes Zoltán, Nagy Csilla, Szalay Henrietta
Zenészek: Bartek Zsolt, Goda Sára, György Andrea, Philipp György

Fénytervező: Kocsis Gábor
Hangtechnikus: Szabó Áron 'Vasaló'
Kreatív technika: Hajdu Gáspár
Kamera: Lajti Balázs, Lukács Máté, Kun Ádám
Vágás: Lajti Balázs
Zenei vezető: Philipp György
Produkciós asszisztensek: Hodován Margit, Hodován Mária

Rendező: Goda Gábor