A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

Február 13-án szombaton 09.00 órakor debütál a Pécsi Balett online tánctanító projektje a legkisebbeknek, akik YouTube videók segítségével otthonról tanulhatják meg a klasszikus balett alapjait a Pécsi Balett táncművészeitől. A cím nagyon is tudatos választás volt, hiszen így mindenki, aki bekapcsolódik a videó-sorozatba, egy kicsit balerinának érezheti majd magát. A tudást a Pécsi Balett vezető táncművészei adják át, játékosan és könnyen érthetően.

Milyen korosztálynak ajánlott?
Kortól függetlenül bárki végezheti, a gyakorlatok veszélytelenek, DE a bemelegítés része kötelezően ajánlott! Elsősorban a kezdő, tudással még nem rendelkező gyermekeket várják a képernyők elé.

Miről is van szó?
A Pécsi Balett MINI egy ingyenes, online tánctanító projekt, ahol a gyerekek YouTube videók segítségével otthonról tanulhatják meg a klasszikus balett alapjait a Pécsi Balett táncművészeitől. A 12-részes sorozat segítségével egy picit bepillanthatnak a balett varázslatos világába, annak hétköznapjaiba.

Tanárok: Ujvári Katalin, Szécsi Theodóra, Frank Edina
A kis balerina: Vincze Olívia Csenge
Zongorán kísér: Borisz Jaksov
Projektmenedzser: Vincze Brigitta
Szakmai vezetők: Kovács Zsuzsanna, Uhrik Teodóra

Olívia ruháját Kozarics Viktor tervezte és készítette
Film: Hetesko Stúdió
A Pécsi Balett online jelenlétét a Nemzeti Kulturális Alap támogatta

Hol és mikor láthatóak a videók?
A linkeket a Pécsi Balett Facebook oldalán érhetik el először, közvetlenül a videó feltöltése után. Február 13-tól 12 héten át minden szombaton újabb résszel jelentkeznek, melyek a feltöltést követően ingyenesen elérhetőek lesznek a Pécsi Balett hivatalos YouTube-csatornáján.

pecsimini
A képen: Vincze Olívia Csenge, fotó: Vincze Brigitta

Forrás: Pécsi Balett