A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

Román Sándor Entertainment néven június 24-én és 25-én a Budai Várban, a Szentháromság téren „Az affér” című előadással debütál az ExperiDance Tánctársulat egykori alapítójának, koreográfusának, Román Sándornak a tánckara. A megújult társulat egy vadonatúj táncbemutatóval folytatja legendás produkcióinak sorát. A Budai Várban június 24-én egészségügyi dolgozóknak szánt jótékonysági zártkörű, majd június 25-én mindenki számára elérhető premierrel mutatja meg újra kivételes művészetét.

A ROMÁN SÁNDOR ENTERTAINMENT BEMUTATJA:

AZ AFFÉR
egy mai mese viszályról és szerelemről

Közel 2 év után Román Sándor táncművész visszatér egész estés Az affér című produkciójával.

A megújult zseniális társulat Román Sándor Entertainment néven, egy vadonatúj előadásával folytatja menetelését, amely valójában egy modern köntösbe bújtatott szerelmi történet, briliáns művészeti megoldásokkal újra színezve, egyszersmind humoros megvilágításba helyezve a viszályokat az érdekeket és azt, hogy a szerelem mindent legyőz.

Az affér c. produkció ékes példa Román Sándor kifogyhatatlan energiáira és arra, hogy mindig képes megújulni és az általa létrehozott táncstílust még egyedibbé még különlegesebbé tenni. A „Megőrizve meghaladni” mottó tökéletesen érvényesül a 90 perces, felejthetetlen előadásban. Az elképesztően szórakoztató előadás a kultúrát, a tánc örömét hozza közel azokhoz a kitartó, lelkes és jelentős rajongó közönséghez, akik hosszú évek óta szívesen kóstolnak bele a táncos színház világába, és ezzel ámulatba ejti ismét rajongóit egy különleges látványvilágot létrehozva.

Az autentikus néptáncból származó mozdulatokról ismert művész karrierje a ’80-as évek közepén indult, pályája során számtalan díjjal tűntették ki. Táncelőadásai állandó szereplői voltak rangos hazai és külföldi színpadoknak, számos országban. Nem túlzás azt állítani, hogy a művész önálló művészeti nyelvet alkotott, és ezzel különleges értéket teremtett mind a magyar, mind az egyetemes kultúra számára.

Ars poeticája, hogy Ritmus és mozgás. Ez az élet és világunkban mindet áthat a legparányibb részecskéktől egészen a tágas univerzumig. Táncolnak a csillagok az égen, táncolnak a tűzben a lángok, táncol a fény a víz tükrén, táncol a lélek és táncol a test is. A test, mely minden tapasztalás és minden kifejezés eszköze. És ezért a mindenség a tánc, mert mindenkinek ad valamit. Van, akit gyönyörködtet, van, akit szórakoztat, van, aki az érzéseit, gondolatait tudja megélni és átadni a táncon keresztül, van, akinek kommunikációs forma, van, akit gyógyít, van, akit segít, van, akit önmagához visz közelebb és van, aki a száz meg száz évvel ezelőtt született mozdulatokban ismeri fel honnan is jött és hová tart. A táncban minden benne van, amitől ember az ember és amitől élet az élet. A szenvedély, a szeretet, a szerelem, az erő és a jóság. Nem lehet becsapni és soha nem csap be, mindig a valót mutatja. A tánc tehát túlmutat önmagán. Ezért választotta a táncot és tette fel rá az életét. Mert a tánc híd az emberek között, hiszen minden ember legősibb, egyetlen közös nyelvén beszél hozzánk, melyet mindenki megért, és eggyé tudunk válni vele.

Az egyszerre energikus és szenzációs előadás 2021. nyarán lesz látható néhány belföldi szabadtéri színpad programjában.        

http://romansandor.hu/; https://www.facebook.com/romansandortancakademia

Az előadás az időpontjában hatályban lévő kormányrendeletek, járványügyi szabályok betartásával látogatható.

romanaffer

Román Sándor Tánctársulata

Román Sándor célja, hogy a következő táncos generációból kinevelődjenek azok a leendő koreográfusok, táncművészek, akik tovább viszik a hagyományokat, az újító szemléletet, és úttörő módon hozzátesznek majd a magyar tánckultúra értékeihez. A Román Sándor Táncakadémia egyik vállalása, hogy megtalálja és képezze azokat a fiatalokat, akik tovább tudják vinni ezt az örökséget. Ez a szemlélet köszön vissza a Táncakadémia képzési programjában is, ahol egyrészt Román Sándor Tánctársulata új tagjait képezi, akik a későbbiekben a tánckar utánpótlását jelentik majd, illetve az akadémián keresztül lehetőséget teremt, hogy a tehetséges gyerekek a táncot választhassák hivatásuknak.

„A Román Sándor Táncakadémia esélyt ad a tehetséges fiataloknak, hogy a táncot választhassák hivatásuknak, illetve bárki megtapasztalhatja, hogy milyen az az életérzés, amely évtizedeken át éltet egy táncost”