A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

2021. szeptember 27. , 19:00 óra, Nemzeti Táncszínház
A Budapest Táncfesztivál keretében

 Az idén 10 éves Feledi János vezette Feledi Project legújabb premierje az irodalomból és klasszikus balettből is ismert DON QUIJOTE története. A bátorságról szóló táncszínházi előadást 2021.szeptember 27-én a Budapest Táncfesztiválon a Nemzeti Táncszínházban láthatják.

feledidonq

A mai ember, aki a tömegektől eltérő világról és életről álmodik, ruhákat és maszkot visel a mindennapi élet leküzdésére, és igyekszik jobbá tenni a körülötte lévő világot, legalábbis azzal, hogy elítéli annak hanyatlását. De egy magányos ember, sokak számára őrült, akit marginalizáltak. A kortárs Don Quijote olyan ember, aki megtévesztett, csalódott, és egy ironikus és gondtalan álmodozóból tragikus karakterré alakul át. 

Sancho Panza a vándorló lovag történetének alapja, ám az előadás a bátorságról szól, hogy az ember küzdjön a csalódás ellen, amellyel szembesül a valóság előtt. Manapság az ember a valóság kegyetlen jövőképén megy keresztül, amelyben nincs hely a képzeletre, a fantáziára, az elvárásokra, és egy létező projekt megvalósítására, amellyel azonosulhat. Az élet szokatlan kompromisszumokat, vereségeket, szomorúságokat kényszerít mindig az emberre, ám egy csipetnyi idealizmussal minden őrült bölcsebb lehet annál, mint amit el tud képzelni, és minden megjelenés ellenére felfedezheti az igazi lényegét. A létezését.

 

Az előadás érdekessége hogy három olyan művésszel dolgozott Feledi János, akikkel még soha és mindhárom művész más-más mozgás stílusú területről jönnek, Csuzi Márton, Keresztes Patrik és Takács László.

Az izgalmas és impulzív próbafolyamat alatt olyan dolgokkal kísérleteztek, mint a stand up comedy, de prózai monológok, capuera és még klasszikus balett variáció is meg fog jelenni produkcióban.

A jubileumi év egyik kiemelt eseménye ez a bemutató és egy igazi összművészeti stílusú előadás lesz.-mondta Feledi János, a darab rendező-koreográfusa.

 

 

Előadók: Csuzi Márton, Keresztes Patrik, Takács László

Zene: montázs

Látvány és jelmez: Feledi János

Fénytervező: Hepkó Miklós

Rendező-koreográfus: Feledi János Harangozó Gyula-díjas

 

Az előadás bemutatója a Nemzeti Táncszínházban, közös programként valósul meg.

 Az alkotó a Magyar Művészeti Akadémia Művészeti Ösztöndíjprogramjának ösztöndíjasa.

 Támogatók:Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Magyar Művészeti Akadémia, Nemzeti Táncszínház

Produkciós partner: Pro Progressione, Budapest Táncfesztivál

 

Fotó: Szigeti László