A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

2021. december 18., 19:00 óra Nemzeti Táncszínház

Az idei évben ünnepeli 10 éves jubileumát a Feledi Project, ennek apropóján számos izgalmas eseményt szerveztek, új bemutatók, fesztivál fellépések határon belül és kívül. Sok tervezett meghívásnak, kreációnak csak a következő évben tudnak eleget tenni a járványhelyzet miatt, így kerül megvalósulásra 2022-ben amerikai és erdélyi turné és egy új bemutató is.

feledijub
Fotó: Kaszner Nikolett

Feledi János új kísérleti improvizációs estet szervezett októberben a Három Hollóban, aminek olyan sikere volt, hogy a második alkalomra 2021.december 07. kerül sor.

Ezen az esten Szalontay Tünde színésznő, Tóth Mariann zongoraművész mellett maga az est megálmodója Feledi János táncművész, koreográfus is közreműködik.

Ezeken az Improvizációs Táncszínházi Találkozókban (ITT) közös az irodalom, élőzene, tánc mellett a kreativitás, a személyesség és hogy valódi közösségi élményt nyújtanak.

A megelevenedő költők, írók műveinek történetei, meséi, élményei, álmai, hangulatai és érzései az itt és most megismételhetetlenségével egy olyan teret hoznak létre, amelybe a néző is bevonódhat.

A második ITT est fellépői, 2021.december 07-én, Három Hollóban:

Szalontay Tünde- színművész

Tóth Mariann- Zeneakadémia oktatója, zongoraművész

Feledi János- táncművész, koreográfus, táncpedagógus

December 18-án IDŐK FOLYAMÁN előadásukkal zárja a Feledi Project a jubileumi évet. Ez volt az első egész estés előadás, melyet Feledi János alkotott és életre hívta kreatív csapatát.

A felújított előadást májusban a Nemzeti Táncszínházban rögzítették, de most végre közönség előtt is be tudjuk mutatni.

Az előadást 2010-ben mutatták be az egri Gárdonyi Géza Színházban, azóta több városban is játszották: Szegeden, Budapesten, Pécsett és Nagyváradon. Azonban a budapesti közönség három éve láthatta utoljára az előadást. Az estét Az Órák című film inspirálta, melynek középpontjában a nő áll, a női érzelmek, a kilátástalanság, az (önző) vágy, a lemondás, az élet elutasítása, majd a boldogság újra megtalálása áll. Milyen boldognak lenni? Milyen nőnek lenni? Milyen meghalni? Három korszak, három női sors olvad össze egyetlen történetté az idők folyamán...

A koreográfus-rendező, Feledi János a női lelket, a női érzéseket kutatja munkájában. Azt a kérdést próbálja körüljárni, miként jut el az ember odáig, hogy eldobja életét. Feledi a női lelket, mint feltérképezendő területet tanulmányozza, három idősíkban, három különböző női karaktert nagyító alá véve. Az előadásban Fehér Laura, Tóth Brigitta és Jenei Lilla táncművészek mellett maga a koreográfus Feledi János is színpadra lép.