A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

2022. január 19., 19:00 óra, Nemzeti Táncszínház

 

A tavaly 10 éves Feledi János vezette Feledi Project legújabb premierje az irodalomból és klasszikus balettből is ismert DON QUIJOTE története újra megelevenedik. A bátorságról szóló táncszínházi előadást 2022.január 19-én a Nemzeti Táncszínházban láthatják.

A mai ember, aki a tömegektől eltérő világról és életről álmodik, ruhákat és maszkot visel a mindennapi élet leküzdésére, és igyekszik jobbá tenni a körülötte lévő világot, legalábbis azzal, hogy elítéli annak hanyatlását. De egy magányos ember, sokak számára őrült, akit marginalizáltak. A kortárs Don Quijote olyan ember, aki megtévesztett, csalódott, és egy ironikus és gondtalan álmodozóból tragikus karakterré alakul át.

Sancho Panza a vándorló lovag történetének alapja, ám az előadás a bátorságról szól, hogy az ember küzdjön a csalódás ellen, amellyel szembesül a valóság előtt. Manapság az ember a valóság kegyetlen jövőképén megy keresztül, amelyben nincs hely a képzeletre, a fantáziára, az elvárásokra, és egy létező projekt megvalósítására, amellyel azonosulhat. Az élet szokatlan kompromisszumokat, vereségeket, szomorúságokat kényszerít mindig az emberre, ám egy csipetnyi idealizmussal minden őrült bölcsebb lehet annál, mint amit el tud képzelni, és minden megjelenés ellenére felfedezheti az igazi lényegét. A létezését.

donqfeledi
Fotó: Kaszner Nikolett

Az előadás érdekessége hogy három olyan művésszel dolgozott Feledi János, akikkel még soha és mindhárom művész más-más mozgás stílusú területről jönnek, Csuzi Márton, Keresztes Patrik és Takács László.

Az izgalmas és impulzív próbafolyamat alatt olyan dolgokkal kísérleteztek, mint a stand up comedy, de prózai monológok, capuera és még klasszikus balett variáció is meg fog jelenni produkcióban.

A tavalyi jubileumi év egyik kiemelt eseménye volt ez a bemutató és egy igazi összművészeti stílusú előadás lett.-mondta Feledi János, a darab rendező-koreográfusa.

Előadók: Csuzi Márton, Keresztes Patrik, Takács László 
Zene: montázs
Látvány és jelmez: Feledi János
Fénytervező: Hepkó Miklós
Rendező-koreográfus: Feledi János Harangozó Gyula-díjas

Az előadás bemutatója a Nemzeti Táncszínházban, közös programként valósult meg.
Az alkotó a Magyar Művészeti Akadémia Művészeti Ösztöndíjprogramjának ösztöndíjasa.
Támogatók:Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Magyar Művészeti Akadémia, Nemzeti Táncszínház
Produkciós partner: Pro Progressione, Budapest Táncfesztivál