A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából, a Dubai Expo egyik kiemelt fontosságú eseményeként kapott meghívást a Szegedi Kortárs Balett. A Magyar Pavilon egyik fő célkitűzése megmutatni hazánk kulturális változatosságát, egyediségét, így a hazai táncélet legjelentősebb társulatait is.

A tervezett januári kiutazást azonban az együttes több táncművészének pozitív koronavírustesztje meghiúsította. A program új időpontban, ezúttal a közeledő március 15-i nemzeti ünnephez közeli dátumon, március 9-én a Dubai Millennium Amphitheatre színpadán lesz látható. Ez alkalomból Juronics Tamás Kossuth-díjas koreográfus rendezésében a nagysikerű Carmina Burana című táncjátékot adja elő a társulat.

carmina dubai

A Szegedi Kortárs Balett 34 éves fennállása óta kiemelten fontos célnak tartja a nemzetközi jelenlétet: nem csupán Európát utazták körbe, de több más kontinensen jártak, 28 országban eddig 139 előadást játszottak. Turnéik során gyakran Magyarország kultúrdiplomáciai nagyköveteként vesznek részt fesztiválokon, rendezvényeken és bármerre járnak, mindig nagy sikert aratnak.

Forrás: SZKB, fotó: Tarnavölgyi Zoltán