A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

Szeptemberben - immár hagyományosan - négy napra Keszthely lesz a Balaton tánc fővárosa. A Nemzeti Táncszínház és a Balaton Színház szeptember 8-11. között rendezi meg a 20. keszthelyi Táncpanorámát. A fesztivál programjában öt olyan előadás látható, amely a Nemzeti Táncszínházban minden alkalommal sikeresen szerepel. A rendezvény célja, hogy a balatoni régióban élőknek, pihenőknek is megmutassa a magyar táncművészet sokszínűségét.

Ahogy azt már keszthelyi közönségünk megszokhatta, ebben az évben is három nagy táncegyüttes, a Pécsi Balett, a Duda Éva Társulat és a Magyar Állami Népi Együttes produkcióit láthatják, illetve a társulat elmúlt 70 évét megörökítő képeiből nyílik tárlat Végtelen motívum címmel.
Hol a határ szerelem, szenvedély és birtoklási vágy között? A Pécsi Balett Carmen című előadásában megismerhetik a címszereplő tragikus történetét, az olthatatlan vad szerelem drámáját.
A Duda Éva Társulat egy látványos és nagyszabású, élőzenével kísért és akrobatikai elemekkel tarkított tánc-cirkuszi kavalkáddal, a Ramazurival érkezik Keszthelyre, amelyben derűs és szellemes koreográfiák követik egymást.
A Magyar Állami Népi Együttes új bemutatójában a Kárpát-medencében élő magyarság különleges tradicionális kultúrája, népzenéje, néptáncai és szokásai elevenednek meg, az előadás alkotóinak sajátos, mai, színházi világlátásán keresztül.
A Táncpanoráma elmaradhatatlan része Lakatos János nívódíjas koreográfus és táncpedagógus hihetetlenül szórakoztató prezentációja, a Táncoló filmkockák, amit ezúttal a keszthelyi Fő téren, díjmentesen tekinthetnek meg az érdeklődők. A másfél órás tánc- és kultúrtörténeti kalandozáson olyan kedvencek kerülnek terítékre, mint a Moulin Rouge, a Billy Elliot, a Rivaldafényben vagy az Egy asszony illata. Bepillantunk a tangó és flamenco mestere, Carlos Saura műhelyébe, a Fekete hattyú forgatására és a Rize stílusteremtő táncosai életébe.
De a gyerekek sem maradnak program nélkül, sok humorral és meglepetéssel, bájos és vicces karakterekkel meséli el nekik Piroska és a farkas történetét a tánc különleges nyelvén a Pécsi Balett. Meséjük egy balett-teremben kezdődik, a farkas kicsit másképp bűnhődik, de mint általában a mesékben, minden jó, ha vége jó!

keszthely2022

2022. szeptember 8. csütörtök, 11.00 és 14.00

Balaton Színház - Színházterem

Pécsi Balett

Piroska és a farkas

2022. szeptember 9. péntek, 19.00

Balaton Színház - Színházterem

Pécsi Balett

Carmen

2022. szeptember 10. szombat 18.00
Főtér

Flashmob

a Duda Éva Társulattal

2022. szeptember 10. szombat 19.00

Balaton Színház - Színházterem

Duda Éva Társulat

RAMAZURI

2022. szeptember 10., szombat 20.30

Fő tér

Táncoló filmkockák - Sikerfilmek tánccipőben

Lakatos János előadása

2022. szeptember 11. vasárnap, 18.00

Fő tér

Térzene

a Magyar Állami Népi Együttes zenekarával

2022. szeptember 11. vasárnap, 19.00

Balaton Színház - Színházterem

Magyar Állami Népi Együttes

Ünnep

2022. szeptember 11-től

Fotókiállítás

Végtelen motívum - Hetvenéves a Magyar Állami Népi Együttes