A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

2022. október 25., 19:00 óra MU Színház

Az IZP-estek keretében mutatkozik be Rab Szasza: Rage / Beszélek róla című előadásával a MU Színházban.

Rab Szasza: Rage

Egy negatív élmény, emlék után ott van az a sokszor átélt feszítő érzés a testünkben. Néha jelen vagyunk mikor történik és észleljük, néha pedig észre se vesszük jelenlétét. A düh, harag, és minden negatívum, ami belénk szorul, sokszor nem tud kijönni. A te tested, hogy reagál, ha dühös vagy? És ilyenkor mit csinálsz? Éreztél már olyat, hogy a dühtől nem tudtál mit csinálni, ledermedtél és csak üvölteni akartál torkod szakadtából?
A bemutató során ezt és ehhez hasonló pillanatokat ragadnak meg a táncosok, természetesen táncon keresztül. Sok-sok emlék kerül felidézésre, melyek a bemutató alapját és egyben mozgásnyelvezetét adják.

Alkotó: Rab Szasza
Előadók: Csasznyi Blanka, Oberfrank Réka, Koncz Judit
Zene: Dézsi Sándor

Támogatók: L1 Egyesület, Sín Művészeti Központ
Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával jött létre.

rabszasza

Rab Szasza: Beszélek róla

Kortárstánc művészként végeztem, emellett okleveles pszichológus vagyok. Ez a két terület, ami érdekel. A Beszélek róla című előadásomban össze is tudtam kötni a kettőt. Ugyanis egy traumatizált egyén, illetve egyének történeteit dolgoztam föl, pszichológiai kutatások bevonásával. A szexuális abúzus és annak feldolgozási folyamatai jelennek meg az előadásban, ami hosszú évek periódusát sűríti húsz percbe, a trauma bekövetkeztétől egészen az elengedésig. A darab során megjelenik a trauma és annak hozadékai, az áldozatban lejátszódó belső harcok, a feldolgozás és a továbblépés lehetősége. Az előadást élő ének kíséri.

Alkotó, előadó: Rab Szasza
Ének: Mekis Flóra
Fény: Lukács Gergő

Támogatók: L1 Egyesület, Sín Művészeti Központ
Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával jött létre.