A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

2023. május 15 - 21., Veszprém, Hangvilla, Agóra, Pannon Egyetem, szabadtéri helyszínek

Az Európa Kulturális Fővárosa évadban 25. alkalommal ad otthont Veszprém városa a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztiválnak. Az eseményen egyértelműen a táncé a főszerep, de képviseltetik magukat a táncművészethez kapcsolódó bábszínház- és zeneművészet alkotói is. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros cím eredményeképp a fesztivál erős hazai és nemzetközi programmal várja az érdeklődőket.

tancfesztveszprem25

A fesztivál rangját bizonyítja, hogy az ország másik jelentős kulturális eseménye, a 10. Színházi Olimpia három produkciót is programjába emelt: a Baro d’evel: La, a Compagnie Belova–Iacobelli: Tchaika és az M-Stúdió: Lift című előadásait. Az idén negyed évszázados jubileumára készülő fesztiválon május 15. és 21. között, négy színházi helyszínen, a város utcáin és terein nyolc külföldi és számos hazai produkció lép majd fel. A programkínálat tükrözi a táncművészet mai trendjeit. A tiszta tánc nyelvén megszólaló előadások mellett gazdagon kínál crossover, összművészeti produkciókat is, amelyekben más művészeti ágak elemei is megjelennek.

Kiemelkedő nemzetközi hírű produkciók képviselik ezt az irányt:
Baro d’evel: La / trailer: https://vimeo.com/310325491
Miet Warlop: After All Springville / trailer: https://vimeo.com/637917020
Hiroaki Umeda: split flow + Intensional Particle / trailer: https://vimeo.com/131349020

E produkciókban szervesen együtt él a színház, a tánc, a digitális művészet, a képzőművészet hatásrendszere.

Különleges táncművészeti élményt kínál a Compagnie Parc Motifs című darabja, a Szegedi Kortárs Balett Carmina Buranája, a FrenÁk Társulat Fiúk című előadása és a Hodworks Pirkad című performansza.

Nagyszínházi, stúdiószínházi, utcaszínházi játszótéri előadások mellett Lajkó Félix hegedűkoncertje és Prieger Zsolt (Anima Sound System)-Balázsovics Mihály (Slow Village)-Subicz Gábor (Subtones, MAO) – Mihály, avagy egy város kísértetei című, a 250 éve született Csokonai Vitéz Mihályt rap-stílusban bemutató produkciója színesíti a kínálatot.

Nem feledkezünk meg a gyerekekről sem:
Paár Julcsi és a Fitos Dezső Társulat: Kerekutca mesejáték című produkciója ígér feledhetetlen szórakozást zenében, táncban egyaránt.

Jegyek elővételben megvásárolhatóak az atancfesztivalja.hu weboldalon, vagy a Hangvilla Veszprém jegypénztárában.

Részletes program: https://atancfesztivalja.hu/

Forrás: www.atancfesztivalja.hu