A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

2023. augusztus 13., 20:30 óra Várkert Bazár

Feledi János vezette Feledi Project előadás az irodalomból és klasszikus balettből is ismert DON QUIJOTE történet újragondolása. A bátorságról szóló táncszínházi előadást 2023.augusztus 13-án a Várkert Bazár szabadtéri színpadán, a TÁNC A KERTBEN programsorozatban láthatják.

A mai ember, aki a tömegektől eltérő világról és életről álmodik, ruhákat és maszkot visel a mindennapi élet leküzdésére, és igyekszik jobbá tenni a körülötte lévő világot, legalábbis azzal, hogy elítéli annak hanyatlását. De egy magányos ember, sokak számára őrült, akit marginalizáltak. A kortárs Don Quijote olyan ember, aki megtévesztett, csalódott, és egy ironikus és gondtalan álmodozóból tragikus karakterré alakul át.

Sancho Panza a vándorló lovag történetének alapja, ám az előadás a bátorságról szól, hogy az ember küzdjön a csalódás ellen, amellyel szembesül a valóság előtt. Manapság az ember a valóság kegyetlen jövőképén megy keresztül, amelyben nincs hely a képzeletre, a fantáziára, az elvárásokra, és egy létező projekt megvalósítására, amellyel azonosulhat. Az élet szokatlan kompromisszumokat, vereségeket, szomorúságokat kényszerít mindig az emberre, ám egy csipetnyi idealizmussal minden őrült bölcsebb lehet annál, mint amit el tud képzelni, és minden megjelenés ellenére felfedezheti az igazi lényegét. A létezését.

Az izgalmas és impulzív próbafolyamat alatt olyan dolgokkal kísérleteztek, mint a stand up comedy, de prózai monológok, capuera és még klasszikus balett variáció is meg fog jelenni produkcióban. Egy igazi összművészeti stílusú előadás lett.-mondta Feledi János, a darab rendező-koreográfusa.

donqbazar

Előadók: Deák Kristóf, Engelmann András, Horváth Bence
Zene: montázs
Látvány és jelmez: Feledi János
Fénytervező: Hepkó Miklós
Rendező-koreográfus: Feledi János (Harangozó Gyula-díjas)

Az előadás bemutatója a Nemzeti Táncszínházban, közös programként valósult meg.

Támogatók:Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Magyar Művészeti Akadémia, Nemzeti Táncszínház

Produkciós partner: Pro Progressione, Budapest Táncfesztivál

Fotó: Csorba Károly