A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

SZIGET2023
2023. augusztus 10., 15:00 óra, Színház és- Tánchelyszín

2023. augusztus 11. , 18:00 óra Színház és- Tánchelyszín

A korábban a Szegedi Kortárs Balettel is együtt dolgozó Mauro Astolfi csapata, az olasz Spellbound Contemporary Ballet társulat az idei Sziget Fesztivál egyik fellépője. Két rövid táncprodukciójukat a máltai táncfesztiválról érkezve mutatják be augusztus 10-11-én a Színház és Tánchelyszín programjában.

A Better Place 
“A better place” egy olyan hely keresése, ahol minden jobb lehet. Egy hely, ami az egyénnek van tervezve, ám társára találhat az ember. Amikor két ember megfordul, megszagolják egymást, és időt töltenek azzal, hogy reakciót váltanak ki, ahol a kívánt viselkedést nemcsak vonzóvá tételével érik el, hanem gyakran az egyéni függetlenség elvesztésére összpontosítanak… a legjobb hely az, ahol lehet válassz magadnak, még ha valóban vezetnek is, a helyet, ahol lenni, te magad választod ki.

Koreográfia: Mauro Astolfi
Előadók: Anita Bonavida, Mateo Mirdita

spell2.png

If You Were A Man 
“If you were a man” egy előadás a hallgatásról. Négy férfi tárja fel a néma beszélgetés szépségét, mely váratlan eredményeket hoz… egy kisebb zaj is egy közelgő konfliktust jelenthet.  Az előadás egy tanulmány négy férfi számára a hallgatás mélyreható újraprogramozásáról. Ha a mozgások és lélegzetvételek által keltett hangokat időben felfejtjük, akkor sok minden elkerülhető, nem történhetne meg, és megtanulhatnánk megfelelően hallgatni a néma testet. A néma beszélgetés szépsége váratlan eredményeket hoz… még a kis zajok vagy teststratégiák is korai bejelentést jelenthetnek egy közelgő konfliktusról.

Koreográfia: Mauro Astolfi
Előadók: Lorenzo Capozzi, Mario Laterza, Mateo Mirdita, Alessandro Piergentili

spell1