A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

BEMUTATÓ:  2023. november 8. 19:30 óra, Nemzeti Táncszínház Kisterem

Az Inversedance - Fodor Zoltán Társulat fiatal koreográfusainak bemutatkozása egy duplaesten látzható, a Nemzeti Táncszínház Kistermében, november 8-án.

 

Ébredj, kedvesem

Ez a személyesutazás a művészi kifejezésmódok összetett természetét tárja elénk, olyan gondolatébresztő hangulatot teremtve, amely egyszerre nyugtalanító és magával ragadó. Az élmény hatására túlléphetünk a hétköznapi valóságon: utat nyit képzeletünk számára, hogy a végtelen lehetőségek birodalmába szárnyaljon. A darab egyedi nézőpontja és a felidézett emlékek önvizsgálatra építő, mély kapcsolatot alakítanak ki, amely arra ösztönöz bennünket, hogy egyénileg értelmezzük, amit látunk, megkeressük benne azt, amit számunkra jelent – így tárja fel a többdimenziós kifejezésmódok rejtélyes szépségét.

ebredj

Öntudatlan Én

Az "Öntudatlan Én" című táncszínházi előadás a görög mitológia Narkisszoszról szóló történetéből inspirálódik. A cselekményt felváltják az elme utazásának állomásai, a gyermeki traumákból hozott viselkedésmintáktól, a teljes érzelmi és erkölcsi kontrollvesztésig.

A történet főhőse az empátia és megbánás érzetei nélkül él, így könnyen marionett bábuként irányíthatja az őt körülrajongó nőket, hiszen az extrovertált önimádók különleges tehetséggel nyerik el az emberek szimpátiáját.

Azonban, ha nem elég ügyesek, az idő elteltével bájuk megkophat és kíméletlen sebeket ejhetnek áldozataikon. Vajon hogy tud ezzel lépést tartani a környezete? Eljön-e az a mélypont, amikor összedől a "kártyavár" és ott marad a bizonytalan, kételyekkel teli, önző, öntudatlan én?

A görög népdalok megindító, autentikus dallamaira, hangulatok és érzelmek hullámzó ellentétei teremtik meg a tökéletlen harmóniát a táncművészek testén, ezáltal feszült és izgalmas utazásra invitálva a nézőt. "Magam szeretem, ha szeretlek." Ady Endre

 

 
Inversedance - Fodor Zoltán Társulat: Ébredj, kedvesem / Öntudatlan én

 

Ébredj, kedvesem
Koreográfus: Clark David Bonus Ortega
Zene: montázs
Jelmez, díszlet: A társulat
Fényterv: Fodor Zoltán
Előadják: Bódi Bianka, Chiara Alessandro, Clark David Bonus Ortega, Jenei Lilla, Yun Ju Huang

Öntudatlan Én
Koreográfus: Bódi Bianka
Zene: montázs
Jelmez, díszlet: A társulat
Fényterv: Fodor Zoltán
Előadják: Bódi Bianka, Chiara Alessandro, Clark David Bonus Ortega, Jenei Lilla, Yun Ju Huang

Támogatók:
Balatonföldvár Város Önkormányzata, Kulturális és Innovációs Minisztérium, Nemzeti Kulturális Alap, Előadó és Alkotóművészetért Alapítvány