A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

BEMUTATÓ: 2024 április 5., 19:00 óra, Nemzeti Táncszínház

 

Magyarországon először lesz látható táncban Molnár Ferenc LILIOM című műve, melyet 2024.április 5-én láthat a közönség a Nemzeti Táncszínházban. Molnár Ferenc Liliom című művét táncban itthon még nem láthatta a közönség, külföldön is csak a Hamburg Ballet társulata vitte színre. Az 1909-ben íródott LILIOM avagy egy csirkefogó élete és halála egy szobalány és egy körhintás legény közötti szerelmi történetét meséli el. Nyomorúság, nyers érzések, törékenység. Liliom létezésének tragikus törvénye, hogy szeretne szeretni, de ehelyett megsebez, ez olyan törvény, amely nem hagy menekvést. „Segíts magadon, Isten is megsegít" – tartja a régi közmondás. De mi van, ha nem tudod, hogyan?

feledi liliom

Meg tudunk változni? A végzetünket el tudjuk kerülni vagy küzdeni ellene felesleges? Milyen életet élünk, milyen döntéseket hozunk?
Ezek a kérdések is felmerülnek Molnár Ferenc Liliom története kapcsán, mely egy megható, romantikus történet.
A darab az elmúlás mélyére visz, miközben vidámságot sugároz. Az előadás megható és drámaian emberi.
Hétköznapi emberekről hétköznapi történet, mely a közönség lelkére szeretne hatni.

A bemutató zenéjét Mester Dávid a Vígszínház karmestere, zongoraművész, zeneszerző jegyzi, a jelmezek Bati Nikolett, a látvány Both András, Feledi János, Minorics Krisztián munkája. Fénytervező Pető József, aki a Feledi Project Csehov:Sirály előadásának világítását is tervezte. A Harangozó Gyula-díjas koreográfus Feledi János olyan táncművészekkel dolgozik az előadásban, mint Wéninger Dalma, Bakonyi Jusztina, Frank Flóra, Czvikli Fanni, Márkus Fanni, Földesi Milán, Nagy Csaba, Perjési Patrik, Milchram Máté.

Fotó: Papp Tibor