A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

Kovács Zsuzsanna életműdíjas; Vincze Balázs az évad legjobb alkotója; Koncz Péter az évad legjobb férfi táncművésze! A tánc világnapja alkalmából a Magyar Táncművészek Szövetsége idén is díjazta a hazai táncszakma kiválóságait a Nemzeti Táncszínházban megrendezett nagyszabású gálaesten.

kovacszsuzsanna fabinyifoto webs

ÉLETMŰDÍJAT kapott több évtizedes táncművészi, balettmesteri próbavezetői tevékenységéért KOVÁCS ZSUZSANNA balettművész, a Pécsi Balett és a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium balettmestere, Arany Katedra-, Merényi Zsuzsa- és Táncoktatásért díjas művész. Kovács Zsuzsanna az egész életét a táncművészetnek szentelte, hihetetlen alázattal, odaadással, a hivatást mindig előtérbe helyezve, annak mindent alárendelve. Kovács Zsuzsanna idén 50. éve áll a táncművészet szolgálatában, a Pécsi Balett és a Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum kötelékében. Ma is napi szinten aktív, a táncművészetért él.

vinczebalazs fabinyifoto webs

AZ ÉVAD LEGJOBB ALKOTÓJA, a „Faust, az elkárhozott” című táncdráma megalkotásáért: VINCZE BALÁZS Harangozó Gyula-, Imre Zoltán- és Seregi László-díjas, érdemes művész, táncművész, koreográfus, rendező, a Pécsi Balett művészeti vezetője. Vincze Balázs második alkalommal lett az évad legjobb alkotója, legutóbb 2020-ban a Carmina Burana létrehozásáért díjazta őt a Magyar Táncművészek Szövetsége.

konczpeter fabinyifoto webs


AZ ÉVAD LEGJOBB FÉRFI TÁNCMŰVÉSZE modern-kortárstánc kategóriában KONCZ PÉTER, a Pécsi Balett magántáncosa. Koncz Péter immár harmadik alkalommal nyerte el az évad legjobb férfi táncművésze címet! Kimagasló művészi teljesítményét 2013-ban, 2020-ban és most 2024-ben is elismerte a Magyar Táncművészek Szövetsége.
A díjakat a tánc világnapján, április 29-én, a Nemzeti Táncszínházban megrendezett gálaesten adta át Velekei László Harangozó Gyula- és Seregi László-díjas, érdemes művész, táncművész, koreográfus, a Győri Balett igazgatóját, a Magyar Táncművészek Szövetsége elnöke és Fodor Zoltán Harangozó Gyula-díjas táncművész, koreográfus, az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat művészeti vezetője, a Magyar Táncművészek Szövetsége társelnöke.
A Pécsi Balett társulata szeretettel gratulál minden díjazottnak!

Fotó: Fabinyi Annamária
Forrás: Pécsi Balett