A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

Idén immáron ötödik alkalommal rendezzük meg a Stúdiószínházi Táncfesztivált Egerben. Programsorozatunkkal évről-évre házhoz szeretnénk vinni az észak-kelet-magyarországi régió táncszerető közönsége számára a(z első sorban hazai) táncpaletta aktuális alkotásait – ajánlja az idei fesztivált Topolánszky Tamás, a GGTánc Eger vezetője. Szeretnénk a táncot kedvelő közönség igényeit minél szélesebb körben kielégíteni, a táncművészetet egyre inkább ismertté és kedveltté tenni, új nézőket - hangsúlyozottan a gyermekeket és fiatalokat is - becsalogatni a nézőtérre, megismertetni velük a tánc nyelvét, hogy később a táncot értő és kedvelő, színházlátogató felnőttekké váljanak. 

Ebből a programsorozatból nem csupán a közönség profitálhat, saját- és vendégtáncművészeink számára egyaránt szakmai fejlődést jelent.
Az Egri Stúdiószínházi Táncfesztivál egyedülálló kezdeményezés, hiszen a Dunától keletre, országos szinten ez az egyetlen ilyen volumenű professzionális táncesemény. Nyolc előadást láthatunk majd, rögtön a nyitó est nagyon lendületesen indul a Bozsik Yvette Társulat, utána a Pécsi Balett produkciójával. Természetesen a Gárdonyi Géza Színház tánckara is fellép, az Egri Szimfonikus Zenekarral közös előadásunk a záró napon látható majd.

 

egerfeszt16

V. Stúdiószínházi Táncfesztivál Egerben

2016. szeptember 21-25.

 

Forrás: EGGSZ