A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

A Közép-Európa Táncszínház (KET) nagy múltra tekint vissza: Magyarország elsőként alakult professzionális táncszínháza (1988), mely a független kortárs táncegyüttesek között a legismertebbek közé tartozik hazánkban és külföldön egyaránt. Ahogy ezt nevében is hirdeti, vállalja egy adott földrajzi régióhoz való kötődést, ebben határozza meg önmagát, programszerűen kutatja és értelmezi a Kárpát-medence és régiójának mozgásvilágában kódolt sorsát.

A GG Tánc Eger- az egri Gárdonyi Géza Színház tánctagozata, főállású munkatársat keres ASSZISZTENS munkakörbe, közalkalmazotti státuszba, azonnali kezdéssel.

A Kortárs Táncművészetért Alapítvány, illetve a COTEDA Kortárs Táncművészeti Nonprofit Kft megbízásából a Gangaray Trambulin nyílt pályázatot hirdet fiatal alkotóművészek részére. A pályázat célja, hogy lehetőséget biztosítson pályakezdő alkotók részére.

A Lengyelországi Magyar Kulturális Év jegyében a SÍN Kulturális Központ együttműködésben a varsói Cialo Umysł Fesztivállal, a Varsói Balassi Intézet támogatásával pályázatot hirdet pályakezdő kortárs táncalkotók számára. A pályázat kiírói színpadi és helyszín-specifikus munkák létrehozásáról szóló terveket, koncepciókat várnak az IDŐ ÉS TÁNC témakörében. Idő és Tánc: pillanat, folyamat, az idő egy pontja, időkeret, időtartam, az idő a tánctörténet tükrében, az idő mint vezérelv. Vagy az idő mint szabadság, lázadás a határidők és időbeli keretek uralma ellen. 

A GG Tánc Eger- az egri Gárdonyi Géza Színház tánctagozata, főállású munkatársat keres ASSZISZTENS munkakörbe, közalkalmazotti státuszba, azonnali kezdéssel.

Produkciós vezető gyakornokot keres a Közép-Európa Táncszínház. Ha szereted a kortárs művészeteket és szívesen dolgoznál azért, hogy minél több emberhez eljusson a kortárs tánc, csatlakozz a Közép-Európa Táncszínház csapatához, gyakornokként.

 

A közép-Európa Táncszínház nyílt pályázatot hirdet fiatal koreográfusoknak „IKF 2016 – Ifjú Koreográfusok Fóruma” címmel. A pályázat három nyertese lehetőséget kap alkotómunkájának megvalósítására, amelyhez a társulat nyolc profi táncost és próbatermet biztosít egy héten keresztül. Pályázni szakmai önéletrajzzal, referencia DVD-vel, két ismert művész ajánlásával, valamint a tervezett demonstráció szinopszisával lehet.

 

SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál 2016 (17. évad).

FELHÍVÁS - Ork_Kota_Platform 2016

A tavaly meghirdetett sikeres tematika folytatásaként a Közép-Európa Táncszínház idén is nyílt pályázatot hirdet tréningvezetőknek a 2015/2016-os évadra.