A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

Az L1 Egyesület 2016-ban 15. alkalommal szervezi meg éves kiemelt eseményét az L1danceFest-et.  A 2002 óta létező fesztivál a kezdeti időkben csak egy-egy nap erejéig fogadott nemzetközi vendéget, majd folyamatosan hívott meg külföldi művészeket. Az elmúlt években igazi nemzetközi táncfesztivállá válhatott, egyedüliként Magyarországon. A fesztivál idén jubileumra készül, aminek alkalmából 10-napos eseménnyé duzzadt az alapfesztivál, benne egy komoly 3-napos workshop blokk.

A Budapest Táncszínház szervezésével 2016-ban is megrendezésre kerül immár a XV. Nemzetközi Tánckurzus a DEPO stúdióban! 2016. Augusztus 1-től Augusztus 19-ig. A kurzusra előjelentkezés szükséges e-mail formájában.

Július 18. és 22. közt intenzív kortárstánc-workshopot szervez a KET fiatal, pályakezdő táncosok részére. A jelentkezéseket július 10-ig várják. A Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően és négy intézmény (Tanečné konzervatórium Evy Jaczovej; Krakowski Teatr Tańca; Akademie múzických umění v Praze; Közép-európa Táncszínház) összefogásának eredményeként jött létre az a program, melynek keretében 4 országban szerveznek térítésmentes tánckurzust fiatal, pályakezdő táncművészek részére.

Az eddigi évek sikerein fellelkesülve idén is megrendezzük nyári Táncfúziónkat a Jurányi Inkubátorházban. Ez év érdekessége, hogy az egyhetes kurzusunkat kifejezetten haladók számára hirdetjük, és a korábbi évek résztvevőinek igényeit figyelembe véve tömbösített formában, egy-egy délelőttöt áttáncolva találkozhatnak majd a jelentkezők a tánctanárokkal. A háromnapos kurzusunk a megszokott rend szerint, másfél órás, intenzív táncórákkal vár valamennyi táncolni szerető fiatalt.

 

5 oktatóval és 5 különböző típusú táncórával vár minden táncolni, mozogni vágyót a Közép-Európa Táncszínház a D.E.E.P. novemberi tánckurzusán, a IV. Sissi Őszi Tánchét kísérő programjaként. November 20-22. közt a Jurányiban a KET táncművészein kívül a társulattal dolgozó tréningvezetők és koreográfusok tartanak órát.

 

A PLACCC Fesztivál felhívást hirdet olyan professzionális kortárs táncosok, cirkuszművészek és fizikai színházi előadók részére, akik érdeklődnek a tér-specifikus tánc műfaja iránt.

Leo Mujic horvát származású táncos, koreográfus egy hetes nyári kurzust tart 2015. június 1. és 6. között Nemes Zsófia, a PR-Evolution Dance Company művészeti vezetőjének meghívására. A helyszínt a Magyar Táncművészeti főiskola biztosítja. A tréningen bárki részt vehet, aki rendelkezik professzionális táncművészeti előképzettséggel.

A Nemzeti Színház február 20-án mutatja be Körhinta című produkcióját Vidnyánszky Attila rendezésében, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) közreműködésével, Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus társrendezésében. Az előadás közreműködői február 14-én, a szerelmesek napján a produkcióhoz készülő koreográfiákból a sajtó számára bemutatnak néhány percet, melyhez további profi és amatőr táncosok jelentkezését várják.

Örömmel mutatjuk be a Hollandiában nagy sikernek örvendő  de KISS moves dance company együttes filozófiáját a magyar táncközösségnek. Immár másodszor kerül megrendezésre Budapesten a FLAB (FUSION Laboratorium ) elnevezésű nyári intenziv tánc workshop. Együttesünk szeretné a táncművészet fejlődését aktívan támogatni és így a magyar táncosoknak is lehetőséget biztosít, hogy megismerkedhessenek az együttes munka módszerével. Természetesen nem csak magyar, hanem esetlegesen a környező magyar országokban élő táncosoknak is szól ez a lehetőség.

 Az 1986-os megalapítása óta a Doug Varone and Dancers nemzetközileg elismert tánctársulat az újszerű látásmód, a sokoldalúság és a technikai kiforrottság révén irányítja magára a figyelmet. Az operaházak és a színházak színpadán, vagy a filmvásznon Varone energikus és izgalmas táncai alapvetően hatnak a közönség érzéseire. Az amerikai társulat budapesti fellépése előtt workshopot tart 2014. április 25-én, pénteken, a Kreatív Kolóniában.