A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.
A Műhely Alapítvány PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA részvétel a 2010. évi  Nomád Tánc Akadémia (NOMAD Dance Academy - NDA) képzési programban 2010. március 13. és június 23. között a Jardin d'Europe című, az Európai Közösség Kultúra 2007-2013 keretprogramja által támogatott, 5 éves program keretében.

Megjelent: 2010. január 22-én.

Kiknek szól a program?
A NOMAD programra fiatal táncosok jelentkezését várjuk, akik a kortárs tánc területén már rendelkeznek előadói és alkotói gyakorlattal egyaránt.
Miről szól a program?
Az NDA egy három hónapos utazó oktatási program a Balkán országok területén. A képzésben minden évben kb. 15 ember vesz részt. A program nem csak táncórákból áll, a tanárok között más, az előadóművészettel rokon szakmák képviselői is megtalálhatók, pl. dramaturg, képzőművész, zenész, multimédia-művész. A tervezett képzési program elemei: táncórák, kreatív workshopok, elméleti előadások, egyéni alkotómunkának teret engedő rezidenciák, munkabemutatók, szakmai beszélgetések.
Az idei program fókuszában a kreatív munka és a művészi együttműködések állnak.
A projekt Ljubljanában zárul 2010 júniusában, ahol a program során elkészült 5-20 perces darabokat nyilvánosan is bemutathatják a résztvevők.
További információ, valamint a korábbi évek programjai és beszámolói elérhetők a projekt honlapján:
www.nomaddanceacademy.org
A kiválasztott résztvevők kötelesek a program teljes hosszában részt venni, és maximum 1 hétig lehetnek távol (a szervezőkkel történő előzetes egyeztetés alapján), kivéve a projekt első és utolsó két hetében.
Mit nyújt a program?
2010-ben Magyarországról egy táncosnak lesz lehetősége, hogy a NDA és a Műhely Alapítvány támogatásával részt vegyen a programban. A kezdő helyszínre való utazást és a programzárása utáni hazautat, valamint a megélhetési költségeket nem finanszírozza a program. Azonban a Műhely Alapítvány segítséget kíván nyújtani egyéb támogatásokra való pályázásban.
Hogyan lehet jelentkezni?
Az NDA honlapján található 2010. évi jelentkezési kiírás és lap szerint (a honlapon található határidő nem vonatkozik jelen pályázatra). www.nomaddanceacademy.org
Az angol nyelven megírt jelentkezést a Műhely Alapítványhoz, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre eljuttatni.
Jelentkezési határidő: 2010. február 6. Döntés várható határideje: 2010. február 8.
Bővebb információ:     Műhely Alapítvány +361/456 2045, +361/456 2052, www.wsf.hu