A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.
A Műhely Alapítvány
PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA
Gyakornoki ösztöndíj program
fiatal kulturális menedzsereknek

“SuSy – Support System”

a Jardin d'Europe című,
az Európai Közösség Kultúra 2007-2013 keretprogramja által támogatott, 5 éves program keretében.
Megjelent: 2011. február 18-án

Miről szól a program?
A program célja, hogy segítse egy új kulturális menedzser nemzedék kialakulását a kortárs előadóművészetek területén. Ennek érdekében a program keretében a Műhely Alapítvány évente 12 hónap időtartamban szakmai gyakorlattal egybekötött kutatói ösztöndíjat biztosít fiatal kulturális menedzsereknek. Jelen pályázati felhívás 6 hónapos időtartamra szól.

Kiknek szól a program?
A “SuSy” ösztöndíj-programra olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akik művészeti menedzserként dolgoznak, vagy erre a pályára készülnek, és az angol nyelvet munkanyelvként képesek írásban és szóban egyaránt használni. Hallgatói jogviszony nem kizáró ok.
A Műhely Alapítvány elsődleges célja a hazai kortárs előadó-művészet (ezen belül kiemelten a kortárs tánc) támogatása, fejlesztése. Az erre a területre való nyitottság, az alapítvány programjainak ismerete előnyt jelent.

Mit nyújt a program?
Az ösztöndíjas a szakmai gyakorlat során egy mentor segítségével kapcsolódik be a Műhely Alapítvány hazai és nemzetközi területen való munkájába. A tevékenység legalább fele részben Európai Uniós programokkal kapcsolatos tapasztalatszerzés. Az ösztöndíj időtartama alatt átlagosan, heti 25 óra gyakornoki elfoglaltságot és irodai infrastruktúrát biztosítunk. A program végén az ösztöndíjas kutatási beszámolót készít a tevékenységéről.
Az ösztöndíj időtartama 2011. május 01 – 2011. október 31. Az ösztöndíj összege havi 50.000 Ft.

Hogyan lehet jelentkezni?
A következő angol nyelven megírt dokumentumokat szükséges email-en a Műhely Alapítványhoz a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre eljuttatni:
-    részletes szakmai önéletrajz
-    motivációs levél (max. 1 oldal).
Jelentkezési határidő: 2011. március 18.
A személyes interjúkra március 30 – április 01. között fogjuk behívni a jelentkezőket.
Döntés várható határideje: 2011. április 08.

Bővebb információ:     Műhely Alapítvány +361/456 2045, +361/456 2052,
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., www.jardindeurope.eu

Támogatók:
Nemzeti Erőforrás Minisztérium, Webstar csoport. A projekt az Európai Unió Kultúra Programjának támogatásával valósul meg.