A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

 

 

Név: Mozola Viktória
Születési hely, idő: Budapest, 1972.10.19.
Munkakör: menedzser
Iskolai végzettség:
1999-2003 Pécsi Tudományegyetem, Művelődési és Felnőttképzési menedzser szak
1992-1996 Magyar Táncművészeti Főiskola, Klasszikus balett mesterképző
1982-1991 Magyar Táncművészeti Főiskola, Néptánc tagozat
Nyelvismeret: angol

 

A tánc gyermekkorom óta fontos és meghatározó része volt az életemnek, így tízévesen, 1982-től jártam az akkori Állami Balett Intézetbe (most Magyar Táncművészeti Főiskola) klasszikus balett szakra. Az első gimnáziumi év után jelentkeztem át az iskola néptánc tagozatára és ott fejeztem be tanulmányaimat 1991-ben. Az iskolában mestereim voltak többek között Kun Zsuzsa, Stimácz Gabriella, Zorándi Mária és Janek József. 1991-től 2002-ig a Honvéd Együttes táncosa, illetve később szólótáncosa voltam. Az itt eltöltött évek alatt olyan művészekkel dolgozhattam együtt, mint Novák Ferenc, Foltin Jolán, Bozsik Yvette, Horváth Csaba, Román Sándor és Pina Bausch.
Elvégeztem a Magyar Táncművészeti Főiskola klasszikus balett pedagógia szakát. Az elkövetkező években már kezdett foglalkoztatni a művészet, de legfőképpen a táncművészet menedzselése, így beadtam a jelentkezésemet a Pécsi Tudományegyetem Művelődési menedzser szakára, ahol jelenleg utolsó éves hallgató vagyok.
2002 júliusától dolgozom a Közép-Európa Táncszínháznál. Itt gyakorlatban is hasznosíthatom azokat a tapasztalatokat és kapcsolatokat, amelyekre táncművész múltam ad lehetőséget, és az egyetemi évek alatt megszerzett elméleti tudással teszem teljessé azokat.

 

Főbb szerepeim a Honvéd Együttesben :

 

József és testvérei / koreográfus: Novák Ferenc
Asszonyok könyve / koreográfus: Foltin Jolán
Bernarda Alba háza / koreográfus: Foltin Jolán
A kertész álma / koreográfus: Román Sándor

 

Meghívott művészként vettem részt:

 

Tavaszi áldozat / koreográfus: Bozsik Yvette
Ressurection / rendező: Kovalik Balázs, 2001 Pepsi sziget
Etna / koreográfus: Horváth Csaba