A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.
A MU Terminál 2005 szeptembere óta a MU Színházban működő alkotóközösség, olyan tánc-, és mozgásszínházi műhely, ahol a táncművészeti iskolákban végzett, fiatal táncosok egy évadon keresztül dolgoznak együtt koreográfusokkal, rendezőkkel és a klasszikus balettől, a kortárs táncon át a jógáig különböző oktatókkal. A MU Terminál évadnyitó estjén Fehér Ferenc B. A. H. A. P. Á. című bemutatóját és Fejes Ádám Images felújítása került a programba.

A műhely a pályakezdők számára megadja azt a szakmai tudást, amelyet csak a folyamatos táncképzés és a színpadi munka adhat. A képzés résztvevői egy éves védettségben, a társulati munkát modellező környezetben élik meg a színházi közeget. Csapatmunkát végeznek, miközben egymástól eltérő alkotók felfogásával, a hazai és nemzetközi tánc jeleseinek munkamódszereivel ismerkednek meg, és a számukra tartott, rendszeres kurzusokon vesznek részt, végül pedig színpadra lépnek az itt készülő előadásokban.


MU Terminál Évadnyitó 2010/2011
2010. szeptember 10-11. 20:00 óra MU Színház

BEMUTATÓ!  
Fehér Ferenc: B. A. H. A. P. Á.

„A koreográfia címe – B. A. H. A. P. Á. – az előadók nevének betűiből áll össze, jelezve ezzel, hogy az előadás fókuszában a táncosok, és nem egy cím által kijelölt téma áll. A koreográfiában a táncosok kapacitására akarok építeni, és szeretném, ha ez a kapacitás a közös munka eredményeként új irányokkal bővülne. Arra törekszem, hogy a kísérletezgetés során az én mozgásvilágom az ő karakterükkel találkozzon. Reményeim szerint az együtt töltött idő a további szakmai fejlődésüket szolgálja. Ennek a végeredményét szeretném a nézők elé tárni.“  Fehér Ferenc

Táncosok: Baranyai Erika, Frigy Ádám, Hoffmann Adrienn, Horváth Ádám, Plóza Gabriella
Zene: Fehér Ferenc, Guen Vevez
Fény: Fejes Ádám
Koreográfia: Fehér Ferenc

bahapa_ff
Fotó: Fehér Ferenc                                                


2. rész

Fejes Ádám: Images (felújtás)

Olyan különböző dinamikájú képek felsorakoztatása az Images, amelyekben a táncosok mozdulatai egymásra, a tér, a zene és a dinamikai váltásokra való reakcióira épülnek. A darab mozgásalapú, minden érzelmi és tartalmi kifejező ereje a test és a zene kapcsolatában, dinamikai harmóniájában, illetve diszharmóniájában rejlik.

Ősbemutató: 2001. november 15., MU Színház

Előadók: Baranyai Erika, Frigy Ádám, Hoffmann Adrienn, Horváth Ádám, Plóza Gabriella
Zene: Kunert Péter
Koreográfia: Fejes Ádám


Támogatók:
NKA, OKM, MU Színház, Terminál Alapítvány, Ár-Tér Herbahód KFT., ICD 2000 KFT, Műhely Alapítvány