A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

A Győri Balett felhívására Magyarország nyolc vidéki balett együttese most összefogott:  Együtt, egymásért!  A kialakult helyzet miatt mindannyian elveszítettük a lehetőséget, hogy közönségünkkel személyesen találkozzunk. A színpadról az online térbe szorultunk. Célunk, hogy közösen mutatkozzunk meg és egymás mellett állva hívjuk fel a figyelmet közös szenvedélyünkre, művészetünkre és életünkre: a táncra! Április 26-án egy közös videó kollázsban mutatkozik meg a 8 vidéki balett társulat. Minden együttes megmutatva azt a kis esszenciát magából, ami őt egyedivé teszi, amit ő a táncról gondol, és amitől oly színes hazai táncművészet.

Online stand-up csúszós táncszőnyegen, avagy kortárs tánc sikamlós humorral fűszerezve. Az Aulea Alapítvány, Slippery címmel indít online színházi sorozatot a Trip Hajóról. A hibrid műfajú táncos stand-up esteken a független szcéna vállalkozószellemű előadói lépnek fel, hogy kifejezetten közéleti témákat feldolgozva nyilvánuljanak meg, akár kényes témákban is. Andrássy Máté, Biczók Anna, Dömötör Judit, Egyed Bea, Fekete Ádám, Fülöp László, Molnár Csaba, Nagy Csilla, Juhász Kata és Szabó Vera ha nem is beköltözik, de - becsönget a nézők saját életterébe április 24-én és május 15-én. 

Életének 95. évében, hosszan tartó, súlyos betegség következtében 2021. március 23-án elhunyt Roboz Ágnes koreográfus, karaktertánc tanár, címzetes főiskolai tanár, Érdemes Művész.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk alkalmából a kultúra területén végzett kiemelkedő művészi tevékenység elismerésére szakmai díjakat adott át március 15-én. Valamint Magyarország köztársasági elnöke - a miniszterelnök előterjesztésére - nemzeti ünnepünk, március 15-e, az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kezdetének, a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja alkalmából adott át állami kitüntetéseket.

Február 13-án szombaton 09.00 órakor debütál a Pécsi Balett online tánctanító projektje a legkisebbeknek, akik YouTube videók segítségével otthonról tanulhatják meg a klasszikus balett alapjait a Pécsi Balett táncművészeitől. A cím nagyon is tudatos választás volt, hiszen így mindenki, aki bekapcsolódik a videó-sorozatba, egy kicsit balerinának érezheti majd magát. A tudást a Pécsi Balett vezető táncművészei adják át, játékosan és könnyen érthetően.

A PRIZMA című produkció egy többállomásos munkafolyamat eredményeként kerül bemutatásra február 25-én a TRIP Hajón. A Társulat a tavaszi karantén időszakában elkezdett EGYPERCESEK mini videósorozat koncepcióját fejlesztette tovább egy színpadi produkcióvá. 

Rendhagyó online előadással, videó-performansszal készül az ARTUS. Most élőben embereknek nem játszhatunk, így ez alkalommal egy élő ponty tekintheti meg az előadást. Az Állati néző egy valódi, élő, színpadi előadás performansz változata, zenével, tánccal, fényekkel, vetítéssel. A videó-performansz alapjául a Szél kapuja és a MINDEN (is) előadásaink átdolgozott jelenetei, képei szolgálnak.

1961. január 3-án tartotta első bemutató előadását a Pécsi Balett BALETTEST 1961 címmel a Pécsi Nemzeti Színházban. Eck Imre három koreográfiájával mutatkozott be akkor a társulat: Az iszonyat balladája Szokolay Sándor zeneművére, a Változatok egy találkozásra Vujicsics Tihamér, a Concerto a szivárvány színeire Hidas Frigyes muzsikájára készült. 

A Feledi János művészeti vezetésével működő Feledi Project az elmúlt 10 évben a magyarországi előadások mellett több külföldi vendégszereplést tudhat maga mögött. Jubileumi évaduk célkitűzése, hogy minél több helyen megmutathassák előadásaikat itthon és határainkon túl. A megálmodott évadot átszervezte a jelenlegi egészségügyi helyzet és a korlátozások , de pozitív energiával előre nézve tervezik a következő izgalmas időszakot. 

A Pécsi Balett életét is felforgatta a pandémia, sajnos épp a 60. jubileumi évadukat kellett immár többszörösen átalakítani, ők azonban megpróbálják a legjobbat kihozni ebből a helyzetből is. Minden kreativitásukat latba vetve pozitívan tekintenek előre és folyamatosan újraterveznek.