A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.
Premier:  2011 április 20. 20.00 óra ARTUS Műhely
További előadások: 2011 április 21, 22, 27, 28, 29. 20h

Az „örök visszatérés mítosza” az emberiség egyik legalapvetőbb kérdéseit veti fel. Hová tart az ember, aki egész életében úton van? Ez az úton levés nemcsak a keleti, a nyugati, hanem a Föld valamennyi emberét jellemzi. A társulat joyce-i gondolkodásmód mentén az örök visszatérés, a végtelennek tűnő utazás témájából kiindulva az ellentmondásokban rejlő teljesség kérdését járja körbe. Egy este a nappaliban.

ulysses_web

Inspiráció:
„Fent álltam a hegyen, és lassan megfordultam a saját tengelyem körül. Egyszerűen körbefordultam. Megfordultam, de egy nap, azaz 24 óra alatt. Annyi idő alatt, mint ahogy a Föld fordul meg a tengelye körül. Egy napot álltam egy helyben, lassan mozdulva, fordulva, összehangolódva, eggyé válva a Földdel.

Forgás közben újrafogalmazódott a világ:
A közvetlen valóság és a látomások együtt léteznek.
A Föld nem a lábam alatt van, hanem körülvesz.
Nem itt állok, hanem mindenhol.


Az Egy-Nap-Fordulat rítus és meditáció, tele fájdalmas és egyben felemelő ellentmondásokkal.
Az éppen készülő előadásunknak ezek után már nem lehetett más középpontja, mint az Antinómia a belső ellentmondásokban rejlő teljesség.” (G.G.)

alkotó-előadók: Bodóczky Antal, Boross Martin, Debreczeni Márton, Fischer Balázs, Goda Gábor, Gold Bea, Kocsis Gábor, Nagy Ágoston, Nagy Csilla, Téri Gáspár, Tucker András, Virág Melinda
Produkciós munkatárs: Rácz Anikó 
rendező: Goda Gábor