A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

2012. november 13.  19.00 óra Trafó KMH

 

Az előadásban használt real-time videotechnika reagál a mozgó test térbeli elhelyezkedésére, alakjára, mozgásának irányára és dinamikájára. Így alakítja a hat táncos mozdulatait szorongásaik és fantáziáik kivetített képévé, kapcsolataik rendszerét mozgékony absztrakt festménnyé. A tudomány segítségével kifejlesztett interaktív technológiának köszönhetően a táncosok és árnyaik egyformán élő szereplőként lehetnek jelen a színpadon, akár táncolhatnak is egymással, az előadók mozdulataikkal, hangjukkal vezérelhetik a vetített képet.

nos_tunet_dg

Az előadás 2010-ben az újvidéki INFANT fesztiválon, az új színházi formák nemzetközi fesztiválján, elnyerte a színházi nyelv valamely rétegét legeredetibb módon vizsgáló előadás díját.
A társulat 2010-ben mutatta be az előadás alapján készült Árnyékfilm című kísérleti táncfilmet, „rajzfilmet élő szereplőkkel”, amely a 42. Magyar Filmszemlén és a temesvári Timishort Filmfesztiválon a legjobb kísérleti filmnek járó díjat kapta, emellett szerepelt számos nemzetközi filmfesztivál programjában.

Tünet Együttes:
Nincs ott semmi avagy alszanak-e nappal az álmok


Rendező: Szabó Réka
Táncosok: Dózsa Ákos, Furulyás Dóra, Góbi Rita, Szász Dániel, Vadas Zsófia Tamara, Vass Imre
Dramaturg: Peer Krisztián
Interaktív technológia: MTA SZTAKI Médiatechnológia
Csoport Zene: Márkos Albert
Fény és tér: Szirtes Attila
Kosztüm: Nagy Fruzsina
Produkciós vezető: Paizs Dóra
Külön köszönet: Gideon Obarzanek
Koprodukciós partnerek: MTA SZTAKI, Trafó Kortárs Művészetek Háza

http://tunetegyuttes.hu
http://facebook.com/thesymptoms