A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

Kiosztották a Fülöp Viktor ösztöndíjakat. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. hirdetett pályázatot fiatal előadó-, alkotóművészek, valamint tánctudományokkal – elméleti, szakírói, pedagógiai tevékenységgel foglalkozók részére. A Nemzeti Táncszínház szakmai lebonyolítóként működött közre. Az ösztöndíj célja, hogy tehetséges fiataloknak segítséget nyújtson a pályakezdéshez.

Az ösztöndíjat egy éves programmal lehetett megpályázni. Pályázhattak a táncművészet bármely ágában (balett, néptánc, alternatív tánc- és mozgásszínház) dolgozó előadó-, alkotóművészek, tánctudománnyal és táncpedagógiával foglalkozók, akik eddigi tevékenységükkel igazolták kiemelkedő képességeiket választott táncművészeti irányzatukban. Egy pályázó az ösztöndíjat legfeljebb három alkalommal nyerheti el.

 

A 2015. évi Fülöp Viktor ösztöndíj nyerteseinek listája


Balett
Jellinek György
Purszky Lilla

Kortárs tánc
Frigy Ádám
Maurer Milán
Rusu Andor

Néptánc
Moussa Ahmed
Szeverényi Barnabás (megosztott)

Koreográfus
Feledi János
Győrfi Csaba (megosztott)
Halász Gábor

Tánctudományok
Farkas Kristóf (megosztott)
Sándor Zita (megosztott)

 

A kuratórium tagjai:

•    Barta Dóra (a Badora Társulat vezetője);
•    Duda Éva (a Duda Éva Társulat vezetője);
•    Juhász Zsolt (a Duna Művészegyüttes művészeti vezetője);
•    Pataki András (a Szegedi Kortárs Balett igazgatója);
•    Szakály György (a Magyar Táncművészeti Főiskola rektora)

Az ülésen részt vett Matiszlovics Tibor, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Kft. szolgáltatási igazgatója, Ványa Zsófia, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Kft. művészeti tanácsadója, Villányi Sasvári Csilla, az Emberi Erőforrások Minisztériumának művészeti és nemzetközi referense és Sztana Ágnes, a Nemzeti Táncszínház munkatársa.