A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

 

Kilövés: 2014. november 21-22. 19:00 óra Jurányi Inkubátorház


Voyager 3, egy mission, ami possible. Gergő bolygója szélén ül, lába a világűrbe lóg. Tengelye kiegyenesedett, már nincsenek benne évszakok. Ma különösen enyhe a gravitáció és erős a szél. A Voyager 3 bármikor megérkezhet, az emberiség üzenetével a fedélzetén. Az aranychipen minden rajta van, ami fontos: kultúránk megkövesedett lábnyomai. De aki megtalálja, nem biztos, hogy beszéli ezt a nyelvet. Neked mekkora a szökési sebességed? Csak ezen múlik, hogy velünk repülhess.

Titkos felvételek a NASA-tól, a Voyager 3 legénysége a kilövésre készül: http://youtu.be/dk5mkrS6xDM

voyager3team

A Voyager 3 legénysége Bánki Gergely, Czakó Máté, Gergely Katalin, Gőz István, Stork Natasa, Szász Dániel, Valcz Péter, a Tünet Együttes első alkalommal dolgozik együtt Závada Péter költővel, aki dramaturgként vesz részt az aranychip szövegének összeállításában.

A NASA Voyager Team kutatócsoportja és az ENSZ Világűr Hivatala felhívást intéz a Föld országaihoz, a hamarosan felfedezőútra induló Voyager 3 aranychipjére várnak üzeneteket a Föld polgáraitól. Ezek összegyűjtésével a Tünet Együttest bízták meg.
Videó: http://youtu.be/wRCHFVY4pN0

Az eddigi üzenetek megtekinthetőek a Voyager 3 YouTube csatornáján http://youtube.com/voyager3project és Facebook oldalán http://facebook.com/voyager3project

Többek között Fodor Tamás http://youtu.be/wvToOUxsCzo és Orlai Tibor http://youtu.be/3S7NYuNXclQ is üzent az űrbe.

Tudtad?
1. Hogy a Voyager 2 űrszondát 1977-ben lőtték föl Floridában, a Voyager 1-et pedig 15 nappal később indították útnak ugyaninnen?
2. Hogy az aranylemez a Voyager 1 és 2 fedélzetén elhelyezett időkapszula, ami a földönkívülieknek visz hírt a világunkról?
3. Hogy a szökési sebesség az a küszöbsebesség, mellyel a test legyőzi a Föld gravitációs erejét, és képes tőle elszakadni?
4. Hogy az évszakok kialakulása a Föld Nap körüli mozgásának és a tengelyferdeségnek a következménye?

 


Voyager 3 – mission is possible

Rendező: Szabó Réka
Előadók és alkotótársak: Bánki Gergely, Czakó Máté, Gergely Katalin, Gőz István, Stork Natasa, Szász Dániel, Valcz Péter
Dramaturg: Závada Péter
Látvány: Szirtes Attila
Jelmez: Béres Móni
Támogatók: Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, Emberi Erőforrások Minisztériuma