A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

Az emberiség kultúrájának kis töredékeiből áll össze a Tünet Együttes legújabb előadása, amelyben az alapító tagok mellett új alkotók, szereplők is dolgoznak. Versrészletek, dalfoszlányok, statisztikák, fotók vagy éppen filmrészletek mesélnek, közölnek rólunk, az emberiségről a bensőséges hangulatú Voyager 3 – mission is possible című darabban, amelyet legközelebb 2015. január 11-én 17 órakor láthat a közönség a Jurányi Inkubátorházban.

A program családosoknak is ideális, hiszen az előadás alatt a Parányi Műhely kreatív megőrzővel várja a gyermekeket.

VIDEÓ: http://youtu.be/3H3UWv5pMHU

A Voyager 3 legénységét a Tünet Együttes alapító tagjai, Gőz István és Szász Dániel mellett Bánki Gergely, a Színművészeti Egyetem fizikai rendező szakán végzett Czakó Máté, a TÁP Színház előadásaiból ismert Gergely Katalin, az Isteni műszak és A Frankenstein terv című filmekben is játszó Stork Natasa és az Ingolstadt után Budapesten először színpadra lépő Valcz Péter alkotják. Závada Péter költő, a A.K.K.E.Z.D.E.T.P.H.I.A.I. tagja dramaturgként működött közre, a személyes és vendégszövegeket szőtte össze. Az előadást Szabó Réka rendezte.

voyager mcs
Fotó: Mészáros Csaba

„Van itt szó szexről, elmúlásról, a sündisznó szívveréséről, és mindarról, amit az emberiség végeláthatatlan önkifejezésében kitermel önmagából.” (7óra7, Hajnal Márton)

„Az előadás összességében elgondolkodtat, tartalmaz megható, együttérzésre késztető részeket, felvet általános „nagy kérdéseket” és tudatosan szórakoztat (…).” (Kutszegi Csaba, Színház)

Gergő bolygója szélén ül, lába a világűrbe lóg. Tengelye kiegyenesedett, már nincsenek benne évszakok. Ma különösen enyhe a gravitáció és erős a szél.
A Voyager 3 bármikor megérkezhet, az emberiség üzenetével a fedélzetén. Az aranychipen minden rajta van, ami fontos: kultúránk megkövesedett lábnyomai. De aki megtalálja, nem biztos, hogy beszéli ezt a nyelvet.
Neked mekkora a szökési sebességed? Csak ezen múlik, hogy velünk repülhess.


Voyager 3 – mission is possible
2015. január 11. 17:00 Jurányi Inkubátorház (1027 Budapest, Jurányi u. 1-3.)


A NASA Voyager Team kutatócsoportja és az ENSZ Világűr Hivatala felhívást intézett a Föld országaihoz, a felfedezőútra induló Voyager 3 aranychipjére vártak üzeneteket a Föld polgáraitól. Ezek összegyűjtésével a Tünet Együttest bízták meg.
Videó: http://youtu.be/wRCHFVY4pN0

Az üzenetek megtekinthetőek a Voyager 3 YouTube csatornáján http://youtube.com/voyager3project és Facebook oldalán http://facebook.com/voyager3project