A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.


2015. február 21. 20.00 óra Trafó KMH

A Tünet Együttes Közhely – élet-disco című előadását 2015. február 21-én látássérültek számára akadálymentesített formában játssza a Trafóban. Az audio-narráció lényege, hogy látássérült és vak emberek számára egy narrátor közreműködésével, a vizuális színpadi történések közvetítésével élvezhetővé tesz egy színházi előadást. Mivel a Közhely – élet-disco műfajában a verbalitás és a mozgás ötvöződik, a közönség érintett tagjainak rendhagyó élményben lehet része, hiszen a narrátor egy fizikai, táncos színházi előadást közvetít számukra.

tunethallas

Az előadás alatt a narráció egy készülék segítségével, fülhallgatón keresztül hallgatható. Az eszközök limitált számban elérhetőek, ezért az érdeklődők mihamarabb jelezzék részvételi szándékukat a következő elérhetőségen:

Jobbágy Bernadett: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. / +36 30 864 0098

A közönség látássérült tagjai és kísérőik az előadás előtt 18:45-től színpadbejáráson vehetnek részt.
A Közhely – élet-disco próbafolyamatának egy része a próbateremben, a másik köztereken, például a Moszkva téren folyt. Az alkotók alaposan megfigyelték a tereket, az ott megforduló embereket. Az előadás egypercnyi köztéri szemlélődés megnyújtott, elmélyített, magunkra vonatkoztatott olvasata. Az öt szereplő személyes története úgy mixelődik össze a járókelők történeteivel, ahogy egy DJ keveri a hangsávokat.

Az előadás a közhelyen túli közös helyet keresi, hogy hogyan kerülhetünk közelebb egy másik ember megértéséhez a saját történetünkön keresztül. Az alkotók mindezt táncos és szöveges formában, humorral és öniróniával, egyszerre hiperrealista és absztrakt stílusban fogalmazzák meg, élőben kevert zenével, DJ közreműködésével. A nézők könnyen magukra ismerhetnek a gesztusokban, a mozdulatokban és a történetekben, akárcsak egy popdalban.

Hangos meghívó, bevezető narráció:
http://youtu.be/mmo0Zhl1saA

Rendező: Ardai Petra
Koreográfus-asszisztens: Hód Adrienn
Előadók-alkotótársak: Cuhorka Emese, Gőz István, Valencia James, Szabó Réka, Szász Dániel, Varga Vince
Zene, hang, zörej: Varga Vince
Kosztüm: Szabados Luca
Fénytervező: Szirtes Attila
Külön köszönet: Furulyás Dóra, Kárpáti Péter

Narrátor: Jobbágy Bernadett