A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

Erdélyben lép fel Feledi János vezette Feledi Project Weöres Sándor ihlette PSYCHÉ című elő-adásukkal. Nagyváradon a Szigligeti Színházban kétszer és Gyergyószentmiklóson a Figura Stúdió Színházban egy alkalommal láthatja a közönség.

Amerikai és Algériai fellépésük után Erdélyben vendégszerepel a Feledi Project. A 2011-ben létrejött csapatot nem először láthatja a közönség, 2016-ban már felléptek Erdélyben az Infinite Dance Festivalon Idők folyamán előadásukkal. Most is egy irodalmi ihletésű, Weöres Sándor műve inspirálta előadással PSYCHÉvel lépnek fel, mely egy különös és féktelen szabadságvággyal megáldott nő kétségbeesett küzdelmét mutatja be a szerelem és az élet teljességéért. A nő sorsa, hogy testi és lelki szenvedélyének, szerelmének tárgyát, beteljesülését csak két különböző férfiben képes megtalálni! Ez hová vezethet….?

Weöres Sándor úgy tekintett az általa megírt figurára, mint énje kiterjesztésére, kivetülésére egy számára férfiként sohasem megélhető női alakban. Annak a szabadságvágynak és vadságnak a kivetülése ez a női figura, amit a mindennapokban nem tudunk megélni. Beteljesületlen szerelem és a ragaszkodás tragédiája-mondta az előadás rendezője, koreográfusa Feledi János.
Május 22-én Nagyváradon a Szigligeti Színházban, május 23-án Gyergyószentmiklóson a Figura Stúdió Színházban láthatja a táncszerető közönség.

A 2015-ös veszprémi Tánc Fesztiválján díjjal jutalmazott darab címszereplője Horváth Zita, partnerei pedig Halász Gábor és Feledi János, a Feledi Project vezetője lesznek.

feledi18majus

Fotó: Szigeti László

 

Előadók: Horváth Zita, Halász Gábor, Feledi János
Díszlet: Minorics Krisztián, Matisz Gábor
Jelmez: Henez Mariann
Dramaturg-rendezőtárs: Lisztóczky Hajnal

Rendező-koreográfus: Feledi János

2018. május 22. Nagyvárad-Szigligeti Színház
2018. május 23. Gyergyószentmiklós-Figura Stúdió Színház

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap