A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

Bemutató: 2018. május 10. csütörtök, Pécsi Horvát Színház
További előadás: 2018. május 19. szombat, Pécsi Horvát Színház
Budapesti bemutató a Nemzeti Táncszínház szervezésében: 2018. május 17. Várkert Bazár

„A tánc csillogó ékkő a művészetek között, és most a Pécsi Balett Földi Béla és Leo Mujić egy-egy briliáns darabját nyújtja át közönségének. Az alkotóerőre és a táncművészet fenségére helyeződött a hangsúly, és a folyamatban a táncosok egyénisége főszerepet kapott.” – jegyezte meg Uhrik Teodóra Kossuth-díjas Érdemes művész, a Pécsi Balett ügyvezetője.

diamonds pecsi

„Mi mással vethető össze a táncos, ha nem a gyémánttal? A gyakorlás és az előadás oly elszántságot és kitartást kíván, mely csak a gyémánt páratlan keménységéhez hasonlítható. Évszázadok során kialakult mozdulatok alakítják a nyers követ briliánssá, a táncos testét pedig tökéletessé. Ha pedig felgördül a függöny, a táncos fényben fürödve ragyogja be a színpadot, mozgása ajándék a szemnek és a szívnek.” – így szól a Pécsi Balett ajánlója.

A két koreográfiából álló előadás olyan emberi értékekre világít rá, amelyek ősidők óta foglalkoztatják az emberiséget: az érzelmek játékai, avagy játszmái, a társadalmi ranglétrában elfoglalt helyünk, a nő és a férfi örök egymásra utaltsága, a gyémántban rejlő megfoghatatlan, mégis rabul ejtő vonzerő.

Leo Mujić meghívását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Forrás: Pécsi Balett, fotó, design: Rajnai Richárd.