A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.


2018. augusztus 12., 17:00 és 23:15 óra,  Színház- és Táncsátor

Izrael állam fennállásának 70. évfordulója alkalmából a Sziget és Izrael Állam Nagykövetsége együttműködési megállapodást írt alá, mely keretén belül a fesztivál ideje alatt számos meghívott izraeli művész és egyéb kísérőprogramok segítségével igyekeznek bemutatni az izraeli kultúra sokszínűségét. A Színház- és Táncsátorban az egyre nagyobb nemzetközi hírnévnek örvendő Roy Assaf két koreográfiáját mutatják be, Girls és Boys címmel, mely az egyes nemek sajátosságaira fókuszál.

GIRLS
Koreográfia: Roy Assaf
Előadók: Ariel Freedman, Anat Oz, Madison Hoke, Maya Feldman, Yael Blumenreich

A nőkről alkotott összes sztereotípia és klisé megjelenik a darabban. Egyszerre kérnek és ellenkeznek. A díszlet többször is átalakul, láthatjuk a lányokat a medencénél, egy kifutón vagy éppen az oltárnál. Az előadás egy férfi fantáziálásának megvalósulása – repkednek a csókok, szétnyílnak a lábak, ringanak a csípők és magasba emelkednek a fenekek.

assaf girls gadidagon
Fotó: Gadi Dagon

BOYS
Rendező: Roy Assaf
Előadók: Avshalom Latucha, Geva Zaibert, Oz Mulay, Kelvin Vu, Tomer Pistiner

Minden, amit a férfiakról tudni kell! Öt táncos több élethelyzeten keresztül mutatja be, mi az identitásuk alapja, mi motiválja őket, milyen hatalommal bírnak, milyen sztereotípiákkal szembesülnek és milyen állatias ösztönöket rejtenek. Vajon a számtalan lehetséges kombináció közül mitől lesz valaki igazi FÉRFI?

assaf boys2 kerenkraizer
Fotó: Keren Kraizer


Jelmez: Inbal Ben Zaken
Fény:  Omer Sheizaf
Zene: Perez Prado / Mambo n. 5,
Igor Stravinsky / Rite of Spring (Leonard Berstein, London Symphony Orchestra and New York Philharmonic),
Silvestre Revueltas / La Noche De Los Mayas (Gustavo Dudamel, Simón Bolívar Symphony Orchestra of Venezuela Symphony Orchestra of Venezuela),
Jean Sibelius / 32 _Kyllikki_-­Three Lyric Pieces for Piano, Op. 41_ II. Andantino,
Arthur Kent and Sylvia Dee / End of the World,
Robert Hazard / Girls Just Wanna Have Fun