A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

Takamori Miyu a Magyar Táncművészeti Egyetem júniusban diplomázott japán hallgatója bronzérmet nyert a XXVIII. Várnai Nemzetközi Balettversenyen, míg partnere Rónai András, az Operaház fiatal címzetes magántáncosa különdíjat kapott. 

A fiatal balettművészek olimpiájának tartott nagy hagyományú megmérettetésen évtizedek óta nem született olyan kíváló magyar eredmény mint, amilyet Molnár Márta főiskolai tanár frissen végzett lánynövendéke kapott. A páros kimagasló tehetségét bizonyítja, hogy mindössze néhány hét alatt készültek fel a versenyre, Keveházi Gábor Kossuth-díjas balettmester és Szöllősi Krisztina, a Kecskemét City Balett táncművészének segítségével.

varna miyu


Takamori Miyu négy évvel ezelőtt kezdte meg tanulmányait a Magyar Táncművészeti Egyetemen. Ez alatt idő alatt nemcsak tökéletesen megtanult magyarul, hanem szorgalmának, tehetségének és nem utolsó sorban az intézmény tehetséggondozásának és támogatásának köszönhetően mindvégig kimagaslóan teljesített, amit számos külföldi versenyen, fesztiválon, rendezvényen való sikeres szereplése is bizonyított. A Várnai Nemzetközi Balettversenyen is magyar színekben indult és tovább öregbítette az egyetem nemzetközi hírnevét.