A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

Ősbemutatóval és fesztivállal kezdi a 2019/2020-as színházi évadot Feledi János által vezetett Feledi Project. A szerelem, a ragaszkodás és a dráma belengi az őszi előadásokat. Premierre készül Feledi János vezette Feledi Project, október 17-én mutatják be Orfeusz előadást a Művészetek Palotájában. Az előadás a Cafe Budapest Kortárs Fesztivál keretén kerül bemutatásra a Budafoki Dohnányi Zenekarral közreműködve.

Az előadás érdekessége, hogy Szentpáli Roland zeneszerző műve nagyzenekarral, táncművészekkel még soha sehol nem volt látható, így Magyarországi ősbemutató lesz. A előadás egy 21. századi látványos, lendületes Orfeusz kortárs táncelőadás, rockzenét idéző energiával mesél a zene, a tánc hatalmáról és az akadályokkal dacoló szerelemről.

Október 26-án a Feledi Project Psyché előadása meghívást kapott a Kalászi Kortárs Tánctalálkozóra. A fesztivál a folyamatos fejlődésre és megújulásra törekszik. Tavalyi erdélyi turné után most újra idehaza lesz látható az előadás, a beteljesületlen szerelem és ragaszkodás tragédiája. A Weöres Sándor műve ihlette előadás egy különös és féktelen szabadságvággyal megáldott nő kétségbeesett küzdelmét mutatja be a szerelem és az élet teljességéért. A nő sorsa, hogy testi és lelki szenvedélyének, szerelmének tárgyát, beteljesülését csak két különböző férfiben képes megtalálni. Ez hová vezethet….? A címszereplő Horváth Zita táncművész mellett Halász Gábor és Feledi János az előadás koreográfusa, rendezője is színpadra lép.

psyche feledi

Fotó: Szigeti László
Támogató: NKA, Müpa
Koprodukciós partner: Pro Progressione