A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

 2018. november 14-15. 19:30 óra Jurányi Inkubátorház – Jurányi Labor

Duda Éva Társulat: BLURRY

„Szokatlan, különleges, egyszerre dermesztő és szép” a vietnámi Quan Bui Ngoc, a Duda Éva Társulat számára készített előadása. A BLURRY című darab a közösség és az egyén végeláthatatlan történeteivel, kiszolgáltatottságunk, emberi mivoltunk elvesztésének ábrázolásmódjával teremti meg sajátos világát.Az előadás most két alkalommal lesz látható a Jurányi Inkubátorház új termében, a Jurányi Laborban.

Egy különleges, helyspecifikus, egyedi hangulatú estére számíthatnak a nézők, ahol a táncművészek közelsége egy olyan intim teret hoz létre, hogy mi nézők is szinte az előadás részesévé válunk.

A BLURRY amellett hogy nagyon magas szintű technikai tudást és felkészültséget igényel a táncosoktól, felébreszti a fizikai és érzelmi érzékelést, ismeretlen területre kalauzolva a nézőket, egy új világba vezetve őket egy rövid időre.
A koreográfus Quan Bui Ngoc Vietnámban született, de jelenleg Belgiumban él, tagja a világhírű Les Ballets C de la B együttesének. Workshopjai nemzetközi szinten igen népszerűek.

blurryduda dd
Fotó: Dömölky Dániel

A Duda Éva Társulat vendégjátokkal indította az idei évadot, nemrég tértek haza Nagyváradról, ahol az Infinite Dance Fesztiválon mutatták be Mesh és Labirints című előadásukat, pár nappal később pedig a Szegedi Nemzeti Színház színpadán volt látható ugyancsak ez a két darab, a Maszk által szervezett HétFű sorozat részeként.

Közben már javában zajlanak az új bemutató próbái, melynek címe Utópia, és a premier december 7-8.-án lesz a Trafó Kortárs Művészetek Házában. A darab abból a gondolatból indul ki, mi lenne ha a szereplők kiszabadulnának saját életükből, és egy utópisztikus világban találkoznának, ahol mindenki maga teremtheti meg a saját isteneit, szerelmeit. Az előadás főbb szerepében Lőrinc Katalin és Kálid Artúr látható.