A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

Február 18-án Szálkák előadásukkal a Gyulai Várszínházban, február 26-március 4. HH11 Dance Festival meghívására Amerikában vendégszerepel Feledi János vezette Feledi Project. 2019. február 18-án tekinthetik meg a Gyulai Várszínház Kamaraszínpadán a Feledi Project SZÁLKÁK című előadását, melyet Pilinszky János azonos című kötete inspirálta.

“A darab rólunk, emberekről szól. Nem a verseket akarom eltáncolni, és nem a versek világát egymás után fűzni, hanem azt szeretném megmutatni, hogy a 21. században nekem mit üzen Pilinszky szellemisége. Ehhez ezt a Pilinszky matériát kell átengednünk magunkon.
Olyan kérdésekre keressük a választ, minthogy saját élethelyzetünkben, fejlődésünkben, hol tartunk épp vagy hogyan illeszkedünk a világba, és hol tart személyiségünk, lelkünk fejlődése illetve miben vagyunk közösek Pilinszkyvel?” - mondta az előadás rendező-koreográfusa, Feledi János

szalkak feledi
Kép: Szigeti László

Fehér Laura, Spala Korinna, Bajári Levente, Frigy Ádám táncművészek lesznek láthatóak az előadásban. Zongorán Tóth Mariann közreműködik, a díszlet, látvány Minorics Krisztián munkája.

2019. Február 26 - március 4. között meghívást kaptot Feledi János-Feledi Project Amerikába, a HH11 DANCE FESTIVÁLRA.
A Santa Barbara-i fesztiválon 27 együttes több, mint 100 művésze lép fel. Itt mutatják be FLOW duettjüket, amit direkt erre az alkalomra készítenek, és amit négy alkalommal is előadnak a Center Stage Theaterben. Ezen felül Feledi Jánost felkérték, hogy a nyitónapon megrendezésre kerülő mesterkurzust a Santa Barbara-i University of California-n tartsa meg.

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Pro Progressione