A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.


BEMUTATÓ:  2019. február 18-19. , 19:00 óra Trafó Klub

A Tünet Együttes három alapító tagja 15 éve dolgozik együtt. Most lefekszenek. Hallgatják a világot és egymás lélegzetét. A Tünetesek a tőlük megszokott önironikus és groteszk humorral mindannyiunkat feszítő kérdésekre keresnek válaszokat: hogyan lehet élni és alkotni egy önmagából kifordult, viszonyítási pontokat vesztett világban? Meddig lehet elmenni a túlélésért? Hogyan lehet nem elfáradni?

A Tünet most ahelyett, hogy illedelmesen megcsinálná a következő nagyszínpadi produkcióját, inkább kilép a komfortzónájából és megpróbál szembenézni saját múltjával, jelenével, lehetséges jövőjével – egy olyan országban, ami a hazája kéne, hogy legyen.
Szabó Réka, a Tünet Együttes vezetője

A három alapítótag, a 15 éve együtt dolgozó Szabó Réka, Szász Dániel és Gőz István a társulat történetét meséli el és kínálja fel egy közösségi élmény létrehozására. Cél a saját – szűkebb és tágabb – helyzet értelmezése. Hogyan érdemes folytatni a munkát, mikor a csapat tünetegyüttese az ország tünetegyüttese is egyben? Miközben a Trafó fenti nagytermében sikeres előadásaik futnak (Az éjszaka csodái, Burok), lent, a pincében beengednek a mindennapjaikba. Az új előadás a kollektív kiégési szindróma tüneteit tárja fel, a nézőkkel együtt keresi a cselekvés lehetőségét.

tunet2019

A Tünet Együttes három alapító tagja 15 éve dolgozik együtt. Most lefekszenek. Hallgatják a világot és egymás lélegzetét. 

Zaj, zene, zaj, zene,
zene, zaj, zaj, zaj,
jaj.

A Tünet Együttes új előadása kilóg a korábbi darabok sorából. Szabó Réka, Szász Dániel és Gőz István a társulat történetét kínálja fel egy közösségi élmény létrehozására. Cél a saját – szűkebb és tágabb – helyzet értelmezése. Hogyan érdemes folytatni a munkát, amikor a csapat tünetegyüttese az ország tünetegyüttese egyben?

A független alkotók története mindenkié, aki elvesztette viszonyítási pontjait. Az új előadás a kollektív kiégési szindróma tüneteit tárja fel a társulattól ismert öniróniával és humorral. A nézőkkel együtt keresi a cselekvés lehetőségét.

Alkotók és szereplők: Gőz István, Szabó Réka, Szász Dániel
Alkotótársak: Kőrösi Máté, Czakó Máté, Valcz Péter
Közreműködő: Papp Éva
Dramaturg: Valcz Péter

Fotó: Mészáros Csaba, grafika: Mezei Ildikó