A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.


BEMUTATÓ:  2019. március. 24., 20:00 óra MU Színház


Balkányi Kitty az Inversedance Társulat alapító táncművésze és művészeti asszisztense márciusban koreográfusként debütál. A „Bezzeg az én anyám” című táncszínházi előadás a szeretet mögé rejtett elnyomás témájával foglalkozik.

„Talán mindenkit foglalkoztat a kérdés, hogy mitől, hogyan váltunk olyan emberré, amilyenek most vagyunk. Miért reagálunk úgy dolgokra, helyzetekre, ahogy éppen reagálunk? Mi határozza meg gondolkodásunkat, mindennapi cselekedeteinket, rutinunkat.
A kérdés megválaszolása, vagy egyáltalán boncolgatása sokkal mélyebb és összetettebb, mint amit pár sorban, vagy egy 20-25 perces darabban meg lehet tenni. De az biztos, hogy legelső élményünk, kapcsolatunk az édesanyánk. Már az anyaméhben érzékeljük őt, félelmeit, érzéseit, már ezekkel a tapasztalatokkal születünk meg, és ahogy fejlődünk egyre több és több rakódik ránk másokból. A kérdés tehát, hogy, ebben a nagy kavalkádban hol kezdődök Én. Amíg ezt az Én-t nem találjuk, nem is tudjuk tudatosan irányítani az életünket, mások mögé bújunk, mások által akarunk kiteljesedni.
A szeretet mögé rejtett elnyomás sokszor generációról generációra öröklődik, és észre sem vesszük, mikor válunk elnyomottból elnyomóvá.”

bezzegplakat

Inversedance I Fodor Zoltán Társulat: Bezzeg az én Anyám

Koreográfia: Balkányi Kitty
Zene: Gergely Attila, montázs
Fényterv, valamint az előadás mentora: Fodor Zoltán
Előadják az Inversedance Társulat táncművészei, és vendégei: Bódi Bianka, Dowidat Sára, Ferencz Vivien, Ivanov Gábor,
Lendvay Zsóka, Petrőcz Cintia

Az előadás az NKA Imre Zoltán Program, valamint az Előadó és Alkotóművészetért Alapítvány támogatásával valósul meg.