A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

BEMUTATÓ: 2022. július 22. , 20:30 óra Nemzeti Táncszínház - Táncpark

Feledi János, táncművész és a népszerű jazz zongorista, Oláh Dezső hosszú évek óta dolgoznak együtt, idén nyáron immár a harmadik közös munkájukra készülnek a Nemzeti Táncszínház szabadtéri fesztiválján, a TáncParkon. A július 22-én bemutatásra kerülő Esszencia című kortárs jazz táncest különlegessége, hogy az összeszokott páros kiegészül a Nemzeti Színház nagyszerű színművészével, Szűcs Nellivel.

Az Érdemes- és kiváló művésznő először dolgozik így a csapattal és nagyon izgalmasnak ígérkeznek az élőzene, tánc mellett az énekes prózai részek, melyek szerves részei lesznek a darabnak.

Bartók Béla 15 paraszt dalból inspirálódva készülnek Esszencia című estjükre, ahol az érzetek és érzelmek találkoznak. Természetesség, tisztaság, hiszen Bartók tiszta forráson az ősi, érintetlen népzenét tartotta mindenek fölötti értéknek. Az előadás környezetünk és lelkünk szépségeirefókuszál. A táncosok alkotta emberi csoport, közösség állandó formálódását, épülését követhetjük nyomon.

Az előadásban részben tradicionális, részben kísérletező megközelítés dominál, Bartók 15 paraszt dal inspirálta zene ütőhangszerre, bőgőre és zongorára készített adaptációjában.
Új megközelítés a modern jazz és tánc fúziójának megismerésére, egy olyan formában, melyben a kompozíciók Bartók népzenei gyűjtéseit alapul véve az abból készült művekre reflektál.
Tisztelgés a 20. század meghatározó zenei nagysága, Bartók Béla előtt.

A bemutató július 22., pénteken 20:30 kezdéssel a Nemzeti Táncszínház, Táncpark programjában lesz látható, melyre az alábbi linket lehet jegyet vásárolni:

feledi2022tancpark

Táncművészek: Kaiser Fruzsina, Nyeste Adrienn, Jenei Lilla, Nagy Csaba Mátyás, Julien Klopfenstein, Gyugos Dominik
Próza, ének: Szűcs Nelli, Érdemes- és kiváló művész

Zene: Oláh Dezső-zongora, Oláh Péter-bőgő, Pecek Lakatos András-dob, Szaniszló Richárd-vibrafon
Látvány-jelmez: Henez Mariann, Matisz Gábor, Feledi János
Fénytervező: Hepkó Miklós

Rendezés – koreográfia: Feledi János, Harangozó Gyula-díjas